Travkjendis narkosiktet

En av Norges mest profilerte travhesteiere er arrestert, siktet for grov narkotikakriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet kjenner til, er ti personer varetektsfengslet i saken. Ligaen er mistenkt for å ha smuglet flere hundre kilo hasj fra Spania til Norge.

Travkjendisen, som har sin bakgrunn fra byggebransjen, skal være en helt sentral person i ligaen. Mannen i 50-åra har godtatt varetektsfengsling.

En annen sentral person skal være en tidligere spritsmugler med tilknytning til travmiljøet, også han i 50-åra.

Telefonavlytting

Det var etter lang tids etterforsking kombinert med internasjonalt samarbeid, at norsk politi aksjonerte mot ligaen 30. desember i fjor. Politiet gjorde et betydelig beslag av hasj, og har sannsynligvis spanet på narkopartiet på vei til Norge.

Telefonavlytting har trolig vært brukt i stort omfang under opprullingen av narkosaken.

Smuglingen skal ha pågått siden i fjor vår. Etter det Dagbladet får opplyst, skal det foreløpig være snakk om tre transporter på til sammen 300 kilo. Politiet antar imidlertid at det kan være snakk om flere turer med anslagsvis 100 kilo hver gang.

Hjelp fra MC-miljøet?

En mann med tilknytning til det kriminelle MC-miljøet på Østlandet er varetektsfengslet sammen med travkjendisen. Også han anses som sentral i ligaen. En polititeori er at det kriminelle MC-miljøet kan ha tatt seg av distribusjonen av hasjen.

Det er politiet på Gjøvik som leder etterforskingen, men de fleste arrestasjonene har skjedd i Oslo-området.

Politiaksjonen mot mannen har slått ned som ei bombe i det miljøet han vanket i på 1980-tallet. Flere personer fra hans gamle miljø har den siste uka ringt Dagbladet for å få bekreftet om ryktene om arrestasjonen virkelig stemmer.

Mannens navn ble kjent for offentligheten første gang i forbindelse med et større byggeprosjekt i Oslo sentrum. Det skapte voldsomme avisoverskrifter.

Seinere ble han sterkt profilert som usedvanlig suksessrik hesteeier, ikke minst i Norge og Skandinavia. En hest gjorde navnet hans kjent internasjonalt. I tillegg hadde han venner i deler av den ypperste idrettseliten her i landet, noe han aldri la skjul på.

Flyttet tilbake

Vinteren 1988 meldte travkjendisen flytting til Spania. Suksessen skal imidlertid ikke ha fulgt med på flyttelasset til solkysten.

I mars i år flyttet han tilbake til Norge. Det er omtrent på dette tidspunktet at politiet mener at den gigantiske hasjsmuglingen begynte, med Spania som utgangspunkt.

HESTEEIER: En travkjendis som har sin bakgrunn fra byggebransjen, skal være en helt sentral person i narkoligaen. Mannen i 50-åra har godtatt varetektsfengsling. Bildet er fra Bjerke travbane i Oslo.