Travkusker i flydrama

Eliten av norske travkusker fikk en lite hyggelig hjemtur fra V75 i Bergen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En fugl som forvillet seg inn i motoren på en SAS Braathens-maskin, førte til at flyet måtte avbryte avgangen fra Flesland til Gardermoen i kveld.

Flyet holdt stor fart på rullebanen og var bare sekunder fra å lette da sammenstøtet med fuglen skjedde.

Utrivelig

- Det oppsto en jævlig ulyd i motoren. Så nødbremset flyet ganske voldsomt. Det var ikke noen trivlig opplevelse, sier Jomar Blekkan, en av landets beste travkusker med nærmere 3000 travseiere til Dagbladet.no.

Han er glad flyet fortsatt hadde hjula på rullebanen da sammstøtet inntraff.

- Jeg liker ikke å fly noe særlig og pleier å sitte langt fremme i flyet. Det blir ikke noe særlig triveligere å fly etter dette, sier Blekkan.

Blant travkuskene som satt på flyet finner man Vidar Hop, Tore Borg, Geir Vegard Gundersen og Eirik Høytomt. Alle passasjerene måtte tilbake til avgangshallen etter hendelsen.

Lettet aldri

- Det var flight SK 332 fra Bergen til Oslo som ble rammet. Kapteinen hørte et smell i motoren og valgte å avbryte flygningen. Heldigvis var ikke flyet i lufta ennå, sier informasjonsmedarbeider Lisbeth Reinwaldt i SAS Braathens til Dagbladet.no.

De 133 passasjerene og mannskapet på fem ombord, må vente nærmere tre timer før de kan fly av gårde med et nytt fly til Oslo.

Flymaskinen av typen Boeing 737-700, som ble rammet av fuglen, er nå kjørt inn i en hangar og skal undersøkes og eventuelt repareres før det settes i trafikk igjen.

DRAMATISK:</B> Travkusk Jomar Blekkan syntes ikke det var særlig hyggelig da han skulle ta av med fly fra Bergen til Oslo i kveld.