Tre afghanere savnet fra NATO-øvelse i Stavanger

Deltok på øvelse for styrker til NATOs hovedkvarter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre afghanere er forsvunnet fra en NATO-øvelse ved Joint Warfare Centre (JWC) i Stavanger. To forsvant mandag, den tredje ble ikke oppdaget før tirsdag.

De tre deltok i en øvelse for styrker til NATOs hovedkvarter, som startet i Stavanger 2. desember i regi av ISAF.

En oberstløytnant fra den afghanske politistyrken (ANP) og hans tolk møtte ikke opp til avtalt tid mandag morgen.

Tirsdag morgen ble det oppdaget at også en tredje person har forsvunnet, en oversetter fra ISAF-styrken som først meldte seg syk mandag morgen, men ikke ble registrert som forsvunnet før tirsdag.

Kommandørkaptein Helene M. Wulff Langeland ved JWC opplyser til Stavanger Aftenblad at alle de tre som nå har forsvunnet har gyldig visum fra den norske ambassaden i Kabul.

Dette gir dem rett til å oppholde seg her i landet i 90 dager. På grunn av Schengen-avtalen kan de i perioden også oppholde seg lovlig i land i Schengenområdet i EU i denne tiden.

Hendelsen ble rapportert til norsk politi i en tidlig fase, og i en pressemelding fra JWC heter det at de er innstilt på å gi all nødvendig bistand til norske myndigheter i saken.

JWC trener blant annet personell fra NATOs hovedkvarter, samt personer som skal delta i den internasjonale stabiliseringsstyrken i Afghanistan.

(NTB)