Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre afghanske sikkerhetstopper drept under møte med amerikansk general

Kandahars tre øverste sikkerhetssjefer er drept av egne vakter under et møte der også sjefen for NATO-styrkene i Afghanistan, general Scott Miller, deltok.

DREPT: Kandahars tre øverste sikkerhetssjefer er drept av egne vakter under et møte der også sjefen for NATO-styrkene i Afghanistan, general Scott Miller, deltok. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant ofrene er Kandahars mektige politisjef Abdul Raziq. Provinsens guvernør og etterretningssjef ble også drept, opplyser den afghanske parlamentarikeren Khalid Pashtun.

General Scott Miller ble ikke såret, men tre amerikanske statsborgere – en soldat, en sivil og en innleid sikkerhetsvakt – ble truffet og er nå evakuert for å få behandling, opplyser en talsmann for NATO-styrkene i landet, Knut Peters.

Angrepet fant sted to dager før Afghanistan velger ny nasjonalforsamling. Taliban har påtatt seg ansvaret for angrepet. I en melding via WhatsApp skriver gruppen at målet for angrepet var Miller og politisjefen Abdul Raziq.

- Fullt av soldater

En sykehuskilde sier at flere høytstående tjenestemenn er brakt til sykehuset, men de vil ikke gi flere opplysninger.

Et annet øyenvitne sier at byen er full av soldater.

- De lar ingen komme ut av husene, sier kilden til AFP.

Valgkampen i Afghanistan er allerede blitt rammet av flere angrep. Minst ti kandidater er blitt drept, deriblant Abdul Jabar Qahraman, som mistet livet onsdag. Han ble drept av en bombe som var plassert under sofaen hans i Helmand-provinsen sør i Afghanistan.

Krever boikott

Kandahar ligger sør i landet og fungerte som Talibans høyborg før den islamistiske bevegelsen ble styrtet fra makten under den USA-ledede invasjonen i 2001.

Taliban har oppfordret velgere til å boikotte lørdagens valg på ny nasjonalforsamling. Gruppen har også bedt kandidater om å trekke seg, og har varslet at de vil angripe sikkerhetsfolk som er utplassert for å vokte valglokalene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!