KIDNAPPET: Demonstranter holder opp plakater til støtte for to Al Jazeera-journalister som ble arrestert i august. Nå er ytterlige tre journalister ansatt i kanalen pågrepet i Egypt. Foto: AP / NTB scanpix
KIDNAPPET: Demonstranter holder opp plakater til støtte for to Al Jazeera-journalister som ble arrestert i august. Nå er ytterlige tre journalister ansatt i kanalen pågrepet i Egypt. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Tre Al Jazeera-journalister pågrepet i Egypt

Beskyldes for å ha kringkastet ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre Al Jazeera-journalister er pågrepet av egyptiske sikkerhetsstyrker. De beskyldes for å ha kringkastet ulovlig fra en hotellsuite sammen med et medlem av Det muslimske brorskap.

TV-kanalens kontorer i Kairo har vært stengt siden 3. juli, da sikkerhetsstyrker gikk til aksjon mot stedet bare timer etter at hæren hadde styrtet president Mohamed Mursi.

- De har direktesendt nyheter som skader hjemlandets sikkerhet, og spredt rykter og falske nyheter til Qatars Al Jazeera-kanal uten tillatelse, sier det egyptiske innenriksdepartementet i en uttalelse.

Ifølge departementet er et medlem av brorskapet og en australsk journalist pågrepet, og sendeutstyr beslaglagt. Al Jazeera opplyser selv at en korrespondent, en produsent og en kameramann er pågrepet.

Qatar støttet Det muslimske brorskaps regjering, og landets forhold til myndighetene i Kairo har forverret seg etter at hæren avsatte Mursi.

(NTB)