Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre ansatte i Forsvaret sjekkes for smøretur

Skal ha tatt ektefeller med på smøreturer med Siemens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre ansatte i Forsvaret og deres ektefeller skal ha vært på reise betalt av Siemens. Saken dukket opp for første gang tirsdag, og Forsvaret har satt i gang undersøkelser.

- Det er ennå ikke konkludert om det er brudd på tjenestemannsloven. Vi undersøker nå saken med Siemens. Vi må sjekke om denne reisen opp mot våre papirer. Men for oss er denne situasjonen veldig ubehagelig, sier sjefen for Forsvarsstabens presse- og informasjonsavdeling, brigader Geir Anda, til NTB.

Undersøkelser

Pressesjefen bekrefter overfor NTB at det undersøkes om disse tre personene har gjort noe ulovlig.

De sjekkes for brudd på tjenestemannslovens paragraf 20 som omhandler forbud mot å ta imot gaver i tjenesten.

- Vi har stilt spørsmål om dette til personene det gjelder, og de har ikke gitt oss svar som indikerer at noe uregelmessig har skjedd, sier Anda.

Forsvaret har satt personell på saken med tilgang til de nødvendige opplysningene. De skal undersøke om tid, sted og personer stemmer overens med informasjonen man kjenner til så langt.

Ledelsen

Forsvarets ledelse ble torsdag informert om saken.

Den politiske ledelsen vil først bli informert fredag morgen. Talsmann for forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H), Martin Lohne, ville torsdag kveld overhodet ikke kommentere saken. Han henviste alle spørsmål til Forsvarsstaben.

- Det er foreløpig ikke tatt stilling til om de tre skal suspenderes. Denne vurderingen vil bli tatt fredag. Vi kjenner heller ikke til om det kan dreie seg om mer enn en enkelt tur, sier Anda til NTB.

Han legger til at det er rutine å undersøke slike påstander med dem det gjelder og de som er involvert.

(NTB)