Tre år, fem rettssaker og 300 000 kroner ... men treet står der fortsatt

Haakon Enoksen vurderer å ta grantreet sitt til Strasbourg.

GIR SEG IKKE: Haakon Enoksen står ved grantreet som så langt har kostet ham 300 000 kroner. Han har tidligere sagt at han skal kappe ned treet etter å ha tapt i alle rettsinstanser, men har nå bestemt seg for å kjempe videre. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
GIR SEG IKKE: Haakon Enoksen står ved grantreet som så langt har kostet ham 300 000 kroner. Han har tidligere sagt at han skal kappe ned treet etter å ha tapt i alle rettsinstanser, men har nå bestemt seg for å kjempe videre. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDEFJORD (Dagbladet): En bitter nabokrangel fikk sitt endelige punktum for en måned siden da Høyesterett avviste Haakon Enoksens (57) anke. Dermed ble lagmannsrettens avgjørelse stående, Enoksen må hugge det 14 meter høye grantreet som overser hans uteplass på den bratte tomta i Grønli-området i Sandefjord.

I hvert fall trodde de fleste at Enoksen ville gi opp, etter å ha tapt i forliksrådet, jordskifteretten, tingretten og lagmannsretten, før altså Høyesterett avviste hans siste anke. Men Enoksen vil fortsatt ikke felle treet. 

- Vi vurderer nå å få åpnet saken på nytt, ta den til Strasbourg eller saksøke staten, sier Enoksen til Dagbladet, stående under grantreet som så langt har kostet ham nærmere 300 000 kroner, hundrevis av timer med arbeid og enda mer ergrelse.

- Jeg og min kone mener det norske rettssystemet er korrupt, sier han og legger til at samtlige rettsinstanser har tolket granneloven feil. På sin nettside Grantreet.com, legger han fram sin side av saken.

- Prinsippsak Det hele startet i 2008 da nabo Alice Løvaas sendte et brev der hun ba Enoksen om å fjerne grantreet. Den 79 år gamle kvinnen mener treet ødelegger utsikten hennes og saken endte i forliksrådet, der Løvaas vant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer