Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre år gammel jente kan bli Mensa-medlem

Leser, skriver og behersker matematikk.

IKKE SOM ANDRE JENTER: Lille Saffron er ikke som alle andre småjenter. Hun leser, skriver og behersker matte. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX
IKKE SOM ANDRE JENTER: Lille Saffron er ikke som alle andre småjenter. Hun leser, skriver og behersker matte. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre år gamle Saffron Pledger fra Essex i England er ikke som de fleste andre treåringer.

Hun skriver, leser og regner ut mindre matematiske oppgaver.

IQ: 140 Nå kan hun bli medlem av Mensa. Saffron har blitt undersøkt og resultatene er ganske oppsiktsvekkende. Intelligenskvotienten er på 140.

Akkurat nå venter familien spent på resultatet av søknaden til Mensa.

Blir hun antatt, blir hun blant foreningens yngste medlemmer noen sinne, skriver The Telegraph. Landsgjennomsnittet for intelligenskvotient (IQ) i England, er rundt 100.

Øl I 2009 fikk Mensa et enda yngre medlem enn Saffron. Elise Tan Roberts fra London ble medlem i en alder av to år og fire måneder. Saffron har siden fødselen vist tegn på høy intelligens.

- Det første ordet hun uttalte, var øl.

Det forteller hennes mor Kirstie Pledger til The Telegraph og legger til at det skjedde før Saffron kunne sitte ved egen hjelp.

Faren, Danny Pledger, har vunnet det engelske tv-quizshowet Countdown åtte ganger. Programmet går ut på å løse gåter med tall og bokstaver.

- Når jeg blir stor skal jeg leke hele dagen. Snart skal jeg på skolen og tegne og male og løpe rundt, sier Saffron selv til avisa.