Tre år seinere var området jevnet med jorda

Satellittbilder viser de enorme ødeleggelsene i Syria.

JEVNET MED JORDEN: Satelittbildene fra byen Aleppo viser noen av de enorme skadene på den syriske byen. Et hotell er jevnet med jorden og det er store skader på Umayyad-moskeen, ifølge FN-byrået Unitars analyse. Bildene er tatt 21. november 2010 og 22. oktober 2014. Foto: AFP / Unitar-Unosat
JEVNET MED JORDEN: Satelittbildene fra byen Aleppo viser noen av de enorme skadene på den syriske byen. Et hotell er jevnet med jorden og det er store skader på Umayyad-moskeen, ifølge FN-byrået Unitars analyse. Bildene er tatt 21. november 2010 og 22. oktober 2014. Foto: AFP / Unitar-Unosat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Satellittbilder FN-byrået Unitar offentliggjorde i går, viser de omfattende skadene Syria er påført som følge av den blodige borgerkrigen.

Store skader I underkant av 300 kulturarvsteder har blitt skadet siden urolighetene i landet brøt ut i mars 2011, ifølge byrået.

Bildene, som er tatt av de samme områdene før og etter borgerkrigen, viser med all tydelighet hvor store ødeleggelsene har vært. Flere bygninger har regelrett forsvunnet.

Kulturarvskadene stammer fra blant annet plyndring, bombeangrep og bygging av infrastruktur i vernede områder. 

Verdensarv Noen av stedene som er skadet står på UNESCOs verdensarvliste.

18 ulike kulturarvområder er blitt undersøkt ved hjelp av satellittbilder. De viser at 290 objekter innenfor disse områdene har blitt direkte påvirket av borgerkrigen. Mens 24 er ødelagt, har 104 store skader.

Aleppo, Damaskus, Crac des Chevaliers, Raqqa og Palmyra er blant stedene som har opplevd å få kulturarv ødelagt.

Borgerkrigen i Syria er nå inne i sitt fjerde år. Rundt ti millioner syrere er på flukt, og en stor andel millioner av disse er barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer