Tre år til i liggestol

STJØRDAL: Etter å ha ventet på ryggoperasjon i halvannet år har Unn Tove Myhr fått følgende tilbud fra Innherred sykehus: tre nye år i liggestol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først da lokalavisa forleden skrev om 36-åringen fikk hun vite at det er hjelp å få ved et annet sykehus, i samme fylke.

Om noen er i tvil: Det er tilfeldighetene som rår i helsevesenet. Særlig langt ser det ut til å være mellom sykehusene i Levanger og Namsos i Nord-Trøndelag.

- Ganske håpløst, sier barnehageassistenten og tobarnsmora til Dagbladet.

Hun har gått sykmeldt siden februar 1998 og bare en ryggoperasjon kan hjelpe henne tilbake til arbeidslivet.

Forleden kom et nytt brev fra Levanger. Det inneholdt nedslående nyheter: Sykehuset kunne ikke love annet enn tre nye år på venteliste. Kanskje skulle hun få hjelp i 2003 eller 2004.

Beklager tilbud

Historien havnet i Trønder-Avisa, og ble lest av avdelingsoverlege Kjell Griegel ved Namdal sykehus. Dermed ble det klart at sykehuset i Namsos trolig kan operere henne om noen måneder.

Men det blir ikke godt mottatt ved Innherred sykehus:

- Jeg beklager at Griegel går ut og tilbyr operasjon til enkeltpasienter, uten at det er vurdert i samarbeid med Innherred sykehus. Vi har flere garantipasienter her hos oss som bør få hjelp først dersom Namdal sykehus har kapasitet, sier sykehusdirektør Sigurd Ingvaldsen til Trønder-Avisa.

Sterke smerter

Myhr har daglig sterke smerter i korsryggen, og bruker smertestillende medisiner. Hverdagen er tøff. Hun har selv ringt åtte sykehus i regionen, uten å få hjelp. Fra ventelistetelefonen har hun ikke fått noen klare svar.

- Jeg er i min beste alder, med mange år igjen i arbeidslivet. Operasjonen koster visstnok 60000 kroner. Det er bare en brøkdel av hva samfunnet må ut med i sykepenger, fastslår 36-åringen.

Søker hun Namdal sykehus, kan de kanskje operere henne om noen måneder. Men først må hun utredes på nytt.

<B>FORVIRRING I HELSEVESENET:</B> I et og et halvt år har Unn Tove Myhr (36) ventet på en ryggoperasjon. Forleden kom det brev om at hun må regne med nye tre år i sykehuskø.