- Tre-åring ble drept av 13-åring på Stord

Det var en tre år gammel gutt som ble drept på Stord i går. Gjerningspersonen er ifølge politiet en 13 år gammel gutt.

DREPT: Kriminalteknikere jobbet natt til i dag med å sikre bevis i boligen der drapet skjedde i går ettermiddag.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
DREPT: Kriminalteknikere jobbet natt til i dag med å sikre bevis i boligen der drapet skjedde i går ettermiddag. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORD (Dagbladet): Den tre år gamle gutten ble funnet død utenfor huset, men i nærhet til det. Den mistenkte 13-åringen ble pågrepet på stedet. Politiet har brukt tid på å få varslet alle pårørende. De siste fikk det tragiske budskapet ved 1100-tida i dag.

Lensmann Bernt Norvalls på Stord sier på en pressekonferanse at politiet fikk melding om drap i Sagvåg på Stord klokka 16.56 i går.

- Vi betrakter det som en tragedie. Vi har et drapsoffer som er tre år gammel og en gjerningsmann som er 13 år gammel. Avdøde er sendt til obduksjon. Åstedet er sikret, vi har vakt på stedet. Vi har satt inn store ressurser til både taktisk og teknisk etterforskning. Vi har ikke søkt om bistand fra Kripos ettersom vi mener å ha god kontroll over selve hendelsesforløpet, sier Norvalls.

Antatt gjerningsmann blir tatt inn til avhør nå.

Under kriminell lavalder - Vi har anholdt denne personen og har tatt ham i forvaring. I den forbindelse har vi god kontakt med barnevernet, sier Norvalls.

Gutten som er pågrepet er under den kriminelle lavalder, men vil få alle rettigheter som en siktet i straffesaker. Lensmann Bernt Norvalls vil ikke si hvilken familierelasjon den mistenkte har til det tre år gamle barnet.

- Barnet er funnet utenfor huset i umiddelbar nærhet av dette. Avdøde har ytre skader som kan være dødsårsak. Vi har gode vitner som har vært i umiddelbar nærhet til handlingen, sier lensmann Bernt Norvalls.

Politiet varsler en ny pressekonferanse klokka 17.30 i dag.

- Stille og rolig Per Olav Paulsen fikk den dramatiske nyheten om drap ved Sagvåg på Stord i bilradioen på veg hjem tidlig torsdag kveld. Da han kom hjem var huset beleiret av store politistyrker. Drapet skal ha skjedd like før klokka 1700.

TRAGISK BUDSKAP: Politiadvokat: Bård Njøsen (fra venstre), lensmann Bernt Norvalls og etterforskningsleder Oddbjørn Laurhammer kom med det tragiske budskapet på en pressekonferanse.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TRAGISK BUDSKAP: Politiadvokat: Bård Njøsen (fra venstre), lensmann Bernt Norvalls og etterforskningsleder Oddbjørn Laurhammer kom med det tragiske budskapet på en pressekonferanse. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

Paulsen har bodd i et av nabohusene i snart 60 år. Han beskriver boligområdet på Valvatna som veldig stille og rolig.

- Det er stort sett etablerte og familier som bor her. Det som har skjedd her nå er selvsagt tragisk og leit, spesielt for familien som er rammet, sier Paulsen.

- Hyggelige folk Han har vært på hils med familien med adresse i det hvite huset som nå er rammet inn av sperrebånd og politivakter.

- Jeg tror ingen rundt her ble godt kjent med dem. De flyttet hit for to, tre år siden. Før jul i fjor fikk de en innvendig brann i huset. De måtte flytte ut og kom ikke tilbake før huset var rehabilitert. Jeg tror det var rundt 17. mai i år. Vi har ikke sett så mye til dem, men de har virket hyggelige som vanlige folk. sier Per Olav Paulsen.

Stord kommune har etablert et kriseteam med lege, psykiatrisk sykepleier, barnevernspedagoger og sosionomer.

ROLIG BOLIGOMRÅDE:  Per Olav Paulsen er en av de nærmeste naboene til familien som er rammet av drap. Han sier at det alltid har vært et rolig område.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
ROLIG BOLIGOMRÅDE: Per Olav Paulsen er en av de nærmeste naboene til familien som er rammet av drap. Han sier at det alltid har vært et rolig område. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer