Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre-åringer risikerer livet for rike sjeiker

LONDON (Dagbladet): Små gutter på to og tre år kidnappes eller selges til rike sjeiker fra De arabiske emiratene. De brukes som kamelryttere i Golf-statene. Mange har falt av og blitt tråkket i hjel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er et annet eksempel på brutal mishandling av barn fra de britiske fjernsynsprogrammene.

Barn smugles ut av Bangladesh så snart de er store nok til å gå. De fraktes til Emiratene, hvor rike sjeiker driver veddeløpsbaner med kameler. Barna er så små at de ofte faller av og blir drept.

En av trenerne, som ikke blir navngitt fordi han fryktet for sitt liv, forteller:

- Mange barn er blitt drept. De får mindre mat foran et kamelløp for at de skal bli enda lettere. Jo mindre de veier, jo fortere løper kamelene.

Gutten Babu kom til Emiratene da han var tre år gammel og har vært rytter i mange år, men han lengter hjem. Med tårefylte øyne forteller han at han savner sin familie i Bangladesh. Han sier at han har falt av kamelene «mange ganger».

Babu blir intervjuet av de to britene, men blir så stanset av en stallarbeider som sier at det forbudt å snakke med ham.

Det som kommer fram i programmet, er at kamelene behandles bedre enn barna. De beste kamelene koster opp til tre millioner amerikanske dollar, mens de små rytterne ikke betales noe og bor i elendige hytter, ikke får skolegang og gis lite mat.
Det er forbudt å bruke småbarn ifølge Emiratenes lover, men sjeikene bryr seg ikke om det.

Når barna blir for gamle, blir de fratatt sitt visum og må enten overleve som tiggere eller reise tilbake til Bangladesh.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!