Tre arrestert etter mordbranner

Minst 49 drept i Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 65 år gammel mann og to ungdommer er arrestert, mistenkt for å ha påsatt skogbrannene som herjer Hellas.

Til nå er 49 mennesker omkommet i mer enn 200 branner i Hellas, og statsminister Kostas Karamanlis har erklært unntakstilstand.

Brannene startet fredag på halvøya Peloponnes sør i landet. Sterk vind og høye temperaturer har gjort slukningsarbeidet vanskelig, skriver Sky News.

Norge sender i formiddag et helikopter til Hellas for å bistå i slukningsarbeidet.

Helikopteret ventes å være framme mandag ettermiddag.

Mordbrann

Den 65 år gamle mannen som er arrestert, er siktet for ildpåsettelse og drap etter at seks mennesker omkom i branner i byen Areopolis på Peloponnes.

Han ble arrestert lørdag ettermiddag.

200 BRANNER: Det har blitt rapportert om minst 200 skogbranner i Hellas. En mor og hennes fire barn er blant de 49 omkomne. Foto: JOHN KOLESIDIS /REUTERS/SCANPIX
200 BRANNER: Det har blitt rapportert om minst 200 skogbranner i Hellas. En mor og hennes fire barn er blant de 49 omkomne. Foto: JOHN KOLESIDIS /REUTERS/SCANPIX Vis mer

De to ungdommene ble arrestert i byen Kavala, og begge er mistenkt for ildpåsettelse, melder BBC.

Statsminister Karamanlis har lovet at alle skyldige skal bli tatt.

- Ingen har rett til å ta menneskeliv eller ødelegge omgivelsene og landet vårt, sier han.

Karamanlis sier at så mange branner på en gang ikke kan være en tilfeldighet.

Det har blitt rapportert om branner fra de Joniske øyer i vest, og helt ned til sør i Hellas. Brannene har nådd forstedene til hovedstaden Aten, og flere har måttet evakuere fra hjemmene sine.

- En tragedie

De fleste dødsfallene har vært nær byen Zaharo på Pelopennes. Brannmannskaper sier at minst 30 døde kropper har blitt funnet der.

Mange ble fanget i bilene sine da de prøvde å flykte fra flammehavet.

Tre arrestert etter mordbranner

- Det er en tragedie. Jeg kan se den brente kroppen til en mor som holder barnet sitt i armene. Lenger bort er det enda flere kropper. Det er grusomt, sier et øyevitne til gresk TV, ifølge AP.

Redningsarbeidere har funnet forkullede kropper på jorder, i hjem og i biler. Blant de omkomne er en mor og hennes fire barn.

I BILER: Slektninger søker etter sine kjære i landsbyen Makestos.