POLITIJAKT: Politisjef Carl Dabadie i Baton Rouge i den amerikanske delstaten Louisiana, sier politiet jakter på en person som er mistenkt for å ha planlagt å drepe politibetjenter i byen. Foto: Scott Clause/The Advertiser via USA Today Network/NTB Scanpis
POLITIJAKT: Politisjef Carl Dabadie i Baton Rouge i den amerikanske delstaten Louisiana, sier politiet jakter på en person som er mistenkt for å ha planlagt å drepe politibetjenter i byen. Foto: Scott Clause/The Advertiser via USA Today Network/NTB ScanpisVis mer

Tre arrestert mistenkt for planer om å drepe politimenn i Baton Rouge

- Dersom disse planene hadde blitt gjennomført, ville det ha ført til betydelig skade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Baton Rouge jakter på en person, og har arrestert tre andre, som er mistenkt for å ha planlagt å drepe politibetjenter i byen, det melder NBC News.

- Dersom disse planene hadde blitt gjennomført, ville det ha ført til betydelig skade på politi i Baton Rouge, sier Mike Edmonson, lederen av delstatspolitiet i Lousiana, på en pressekonferanse.

Politisjef i Baton Rouge, Carl Jabadie Jr., sier den angivelige planen ble avdekket etter et ran av en pantehandler i byen, der fire gjerningspersoner skal ha stjålet minst åtte våpen. Ranet fant sted like etter midnatt lørdag.

Troverdig trussel

HER BLIR STERLING DREPT: Alton Sterling ble drept 5. juli i år. En mobilvideo viser hvordan to politibetjenter legger ham i bakken, for deretter å skyte ham. Video: UGC / AP Vis mer

I avhør med politiet skal en av gjerningspersonene ha fortalt at våpnene skulle brukes til å drepe politibetjenter. Myndighetene omtaler planene som en «betydelig og troverdig trussel».

Drapsplanene skal ha vært et svar på at den 37 år gamle afroamerikaneren Alton Sterling ble skutt og drept av to hvite politimenn i Baton Rouge tirsdag forrige uke. Drapet ble filmet og spredt på nettet, og det har vært demonstrasjoner over hele USA og i andre land etter politidrapet.

De voldsomme demonstrasjonene kom etter at politiet forrige uke drepte tre svarte menn: 37 år gamle Alton Sterling i Louisiana, 32-åringen Philando Castile i Minnesota og 37 år gamle Delrawn Small.

Drapene føyer seg inn i en lang rekke alvorlige hendelser mellom politifolk og afroamerikanere som har endt med dødsfall.

I 2015 drepte politiet minst 102 ubevæpna svarte amerikanere, nesten to i uka, ifølge organisasjonen Mapping Police Violence. Ifølge The Guardian er minst 136 svarte amerikanere drept av politiet så langt i 2016.

Svarer med vold mot politiet

Politiet i dALLAS: forteller hva den mistenkte for politimassakren sa før han ble drept. Blant annet at han ikke var med i en organisasjon, men at han handlet alene. Video: CNN Vis mer

Fem politifolk ble torsdag skutt og drept mens de passet på en demonstrasjon mot politivold mot svarte amerikanere i USA.

Politimennene ble ifølge politiet drept av den forbitrede krigsveteranen Micah Xavier Johnson (25), som skjøt for å drepe flest mulig hvite politifolk.

Under en tale ved minnehøytideligheten for de drepte politimennene tirsdag, hyllet president Barack Obama politimennene som var på jobb for å beskytte amerikaneres rett til å demonstrere.

- De reddet flere liv en vi noensinne kommer til å vite, sa han.

Samme dag ble også fem personer arrestert for skyting mot politiet i Washington. Ingen skal ha blitt skadd i skyteepisoden.