INNBRUDDSOFFER: I fjor høst fikk Oslo-ordfører Fabian Stang ubudne gjester på hytta i Kragerø. Nå er det lagt ned påstand om tre års fengsel for tjuvraddene. Her er Stang i debatt med Libe Rieber Mohn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
INNBRUDDSOFFER: I fjor høst fikk Oslo-ordfører Fabian Stang ubudne gjester på hytta i Kragerø. Nå er det lagt ned påstand om tre års fengsel for tjuvraddene. Her er Stang i debatt med Libe Rieber Mohn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Tre års fengsel for Fabian Stangs hyttetyver

- Vi vasket i to dager før vi orket å være der igjen, sier Stang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå får tyvene sin straff.

Tre år og to år og ni måneders fengsel mener aktor Helge Bolstad er passende for de to tyvene på 21 og 24 år som brøt seg inn i hytta hos Oslo-ordfører Fabian Stang ved Kragerø. Det skriver Varden.

Dobbel rundvask Påstanden fra aktor kom i Nedre Telemark tingrett fredag. Ett år av straffen gjøres betinget for de to porsgrunnsmennene.

Til Dagbladet sier Fabian Stang at han synes synd på de to som nå kan få flere år i fengsel.

- De har laget mye bråk for meg, men de har jaggu laget mye bråk for seg selv også.

Hytta har vært i familiens eie i  50 år, og Stang har hatt et svare strev med å sette den istand etter innbruddet.

- Det har vært mange turer frem og tilbake, og kontakt med snekker og glassmester. De hadde jo ødelagt hele døra for å komme seg inn, og vi vasket i to dager før vi orket å være der, sier han.   

Tyveriturné I tillegg til ødeleggelser på selve hytta, ble Oslo-ordføreren frastjålet flere ting. Selv om han har fått igjen en del på forsikringen, kan han ikke la være å irritere seg:

- De tok en ti år gammel ghettoblaster. Det var ikke så ille, men jeg har ikke fått igjen motorsaga jeg fikk av bystyret i bryllupsgave, og det synes jeg er synd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om det er rundt 30 år siden det ble gjort innbrudd i hytta sist, tar Fabian Stang nå sine forholdsregler: Han har installert alarm.

Ryggtrøbbel ingen hindring Den strenge straffen reflekterer to særs ivrige hyttetyver.

Tiltalen inneholdt hele 176 forhold, skader og tyvegods har en anslått verdi mellom en og to millioner kroner.

I tingretten kom det fram at forut før innbruddsturneen, som startet i Nissedal og endte i Kragerø, slet én av tyvene med en skiveutglidning i ryggen. Det ga ryggsmerter, og han klarte ikke stå i arbeidslivet.

Det stoppet ham likevel ikke fra å bryte seg inn i 158 hytter.

Resten av punktene på tiltalelista dreide seg om tyveri fra båthavner.