I FENGSEL: Den australske forfatteren Harry Nicolaides (41) like før dommen falt i dag. Tre års fengsel for majestetsfornærmelse mot Thailands kongefamilie. Han erklærte seg selv skyldig. Foto: AFP/ PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/SCANPIX
I FENGSEL: Den australske forfatteren Harry Nicolaides (41) like før dommen falt i dag. Tre års fengsel for majestetsfornærmelse mot Thailands kongefamilie. Han erklærte seg selv skyldig. Foto: AFP/ PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/SCANPIXVis mer

Tre års fengsel for majestetsfornærmelse

Australier fornærmet Thailands høyt elskede kongefamilie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En thailandsk domstol har dømt en australier til tre års fengsel for fornærmelser mot Thailands høyt elskede kongefamilie.

41 år gamle Harry Nicolaides har sittet i varetekt i Thailand i fem måneder, og ble mandag kjent skyldig i å ha fornærmet kongefamilien i en roman han har skrevet.

Retten skriver i domsslutningen at Nicolaides egentlig burde bli dømt til seks års fengsel, men at straffen ble halvert fordi Nicolaides hadde tilstått forbrytelsen.

Ifølge thailandsk straffelov er maksimumsstraffen for majestetsfornærmelser 15 års fengsel.

Nicolaides jobbet tidligere som universitetslærer nord i Thailand. I forkant av domsavsigelsen fortalte han at han ville erkjente seg skyldig for å få redusert straff.

- Jeg respekterer Thailands konge. Jeg visste at det fantes merkelige lover om monarkiet, men trodde ikke at de ville omfatte meg.

I 2007 ble sveitseren Oliver Jufer dømt til ti års fengsel for å ha vanæret bilder av kong Bhumibol. Han ble senere benådet og deretter utvist av landet.

(NTB)