Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre års fengsel for voldtektsforsøk

Frostating lagmannsrett har dømt en mann for å ha forsøk å voldta samboeren sin. Deler av dommen på tre år og en måned i fengsel er gjort betinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble frifunnet i første rettsinstans, men er nå dømt i ankesaken, melder NRK.

Retten trodde ikke på kvinnen, som bor sammen med den dømte igjen etter et samlivsbrudd, da hun forklarte at han bare ville skremme henne. Voldtektsforsøket skjedde for to år siden, etter at forholdet mellom dem var slutt. Ifølge dommen var mannen sjalu og satte seg over kvinnen dro av henne klærne og forsøkte å voldta henne da hun kom hjem fra en fest.

Kvinnen kom seg unna og fikk varslet en nabo. Hun fortalte naboen at hun var forsøkt voldtatt og at samboeren hadde dyttet, slått og bitt henne.

Treg og mangelfull etterforskning gjør at retten har gitt mannen strafferabatt. Åtte måneder av straffen er gjort betinget fordi retten mener en fengselsstraff er ekstra tung å bære for begge partene, som er utenlandske og har få norske venner.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!