Tre av fire betaler gjerne mer skatt

Villige til å betale 1000 kroner mer for å få et bedre velferdstilbud i kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av fire er fornøyde med velferdstilbudet i kommunen sin, men flertallet er samtidig villige til å betale 1.000 kroner mer i skatt for å få et enda bedre tilbud, skriver Dagsavisen.

Dette kommer fram i en rapport fra Kommunenes Sentralforbund (KS) om kommunenes rolle i velferdspolitikken. I rapporten som legges fram torsdag, kommer det også fram bare en av ti er nokså eller svært misfornøyd med velferdstjenesten i kommunene.

Kommunalminister Erna Solberg (H) er tilfreds med tallene

- Den krisemaksimeringen vi ser i kommunene nå, er ikke representativ for hvordan kommunene utfører oppgavene sine. Vi vet at de som har behov for velferdstjenester fra kommunene er mer fornøyde enn det man kan få inntrykk av, sier Solberg.

Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg mener Høyre ikke er partiet som skal ta æren for fornøyde innbyggere i kommunene.

- Gjennom mange tiår, med mye motstand fra Høyre, er det bygd opp solide offentlige velferdstjenester i kommunene, sier Stoltenberg.

Viljen til å betale mer skatt henger sammen med valgdeltakelse og utdanningsnivå: De som helt sikkert ville stemt om det var kommunevalg i morgen ville helt sikkert betalt mer. Det samme er tilfelle hos dem med høyere utdannelse.

- Jeg tror det er stor betalingsvilje for de tjenestene de selv eller noen de kjenner har behov for, men jeg tror ikke betalingsviljen er like sterk om innbyggerne hadde fått beskjed om at de generelt skulle fått en prosent høyere skatt, sier Solberg.

(NTB)