Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cruiseskip i Norge

Tre av fire cruise-kaier skal bort i Oslo

Nå vil kommunen ha innspill til hva området skal brukes til i stedet.

IKKE MER CRUISE-TRAFIKK: Byrådet i Oslo er enige om at tre av fire cruise-kaier skal bort. Bare ved Langkaia, der det på bildet ligger en stor ferje, vil det fortsatt bli cruise-ankomster. Foto: Lars Eivind Bones
IKKE MER CRUISE-TRAFIKK: Byrådet i Oslo er enige om at tre av fire cruise-kaier skal bort. Bare ved Langkaia, der det på bildet ligger en stor ferje, vil det fortsatt bli cruise-ankomster. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Dette er noen av de fineste arealene som finnes i Oslo. Vi vil fjerne cruisetrafikken og tilrettelegge for byliv og for rekreasjon, og for at disse områdene i mye større grad kan bli brukt av folk, sier byråd for byutvikling i Oslo Hanna Marcussen (MDG) til Dagbladet.

VIL HA INNSPILL: Byrådene Victoria Marie Evensen (Ap) og Hanna Marcussen (Ap) ber om innspill til ny bruk av området. Foto: Lars Eivind Bones
VIL HA INNSPILL: Byrådene Victoria Marie Evensen (Ap) og Hanna Marcussen (Ap) ber om innspill til ny bruk av området. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Hun møter oss sammen med byråd for næring og eierskap i Oslo, Victoria Marie Evensen (Ap), på Akersneset, nedenfor Akershus festning.

Her ligger to av kaiene der cruisetrafikk i løpet av noen år skal være en saga blott, Søndre Akershuskai og Vippetangen.

Arbeidet med en ny områderegulering av Akersneset settes nå i gang og de to byrådene ber nå om innspill.

- Det settes nå i gang en plan for hvordan dette området skal bli og hva det skal legges til rette for. Vi ønsker mest mulig innspill fra folk på hva de ønsker seg. Er det lekeplasser, badeplasser, eller skal det bli grønnere? Spør Marcussen.

Skal fortsatt være kai

De er begge tydelig på at det vil være behov for en form for kai der.

- Det er litt ja takk begge deler, for vi ønsker å gjøre området mer tilgjengelig, og åpent. Samtidig vil det fortsatt være behov for noe kai her. Vi har ikke så mye kai igjen i Oslo så vi kommer til å trenge det. Det vil ikke bli noen cruise-tillegg, men vi ser for oss er at når det er behov kan vi få inn skoleskip, forskningsskip eller marinefartøy, sier Victoria Marie Evensen.

Hanna Marcussen ønsker en løsning der folk lettere kommer i kontakt med sjøen.

- Selv om vi skal ha en kaifront, betyr ikke det at det skal være en massiv kaikant. Vi har allerede fått inn et ønske om en kai som går ned til sjøen slik at folk kan legge inntil med små båter, bade eller fiske, sier hun, og presiserer at dette er noe av det de ønsker innspill på innen høringsfristen går ut 15. juni.

Ny terminal for danskebåten

Mens cruisetrafikken skal vekk, skal utenlandsferjene som danskebåtene og Kiel-ferja få bli. På Vippetangen skal det bygges en ny terminal for danskebåten.

- Målet er at også terminalen skal bli en mer integrert del i bybildet slik at de ikke oppleves som et stort område er stengt av for folk, sier Victoria Marie Evensen.

Også på Filipstad skal cruis-trafikken vekk. Dette er et område mellom Aker Brygge og Frognerkilen der byrådet har lagt fram en plan for 3300 nye boliger. Byrådet har akkurat fått planen i retur fra bystyret som ikke mener den er god nok, men uavhengig av om de får planen gjennom eller ikke, skal cruisetrafikken vekk, får Dagbladet opplyst.

- Forurensende turisme

- Hvorfor skal cruisetrafikken vekk? Ville ikke det vært et viktig bidrag til en hardt rammet turistnæring?

LIVSFARLIG: Kvinnen ble oppdaget av en medpassasjer mens hun poserte for en selfie på cruiseskipets rekkverk. Foto: Peter Blosic / Facebook Vis mer

- Det er mye med cruisetrafikken som ikke er så bra. Rent økonomisk er det mye annen turisme som legger igjen mer penger. Det er også en av de mest forurensende formene for turisme. Dessuten legger det beslag på noen av de beste områdene i byen og gjør at de blir veldig lite tilgjengelig for folk, sier Marcussen.

Til tross for corona-pandemien, som har påført Oslo store økonomiske tap og gjort at de har måtte skrinlegge store satsinger, avviser de to at de inviterer folk til å bygge luftslott.

- Planarbeidet er noe som tar tid. Når eventuelle investeringsbeslutninger skal tas, så er vi på den andre siden av krisa, tror næringsbyråden.

- Byutviklingsprosjekter er også viktige for å få hjulene i gang igjen. Det bidrar til oppdrag for næringslivet og til arbeidsplasser. Det er noe av det som det er viktig at ikke stopper opp.

- Selvfølgelig må vi være ansvarlige i forhold til budsjettene våre, men jeg ser ikke at det er en motsetning her, sier Marcussen.

Målet er imidlertid at det skal være endringer i området også før, det store planarbeidet som ledes av Plan- og bygningsetaten sammen med Oslo havn, er ferdig.

- Vi ønsker å få til endringer som folk merker i løpet av de neste åra. Det kan være lekeplasser, trær, noe som gjør området grønnere. Kanskje noe kan være midlertidige tiltak. Meningen er at en skal se endringer rundt hele kaia.

- Undervurderer konsekvensen

Ikke alle er like begeistret for at langt færre cruiseturister vil ankomme hovedstaden:

- Vi mener byrådet i Oslo har undervurdert hvilke konsekvenser dette vil kunne få for reiselivsnæringen og handelen i Oslo. Man vet at cruiseturistene legger igjen ganske mye penger når en ser bort fra overnatting og transport. Nå bygges det store nye museer i Oslo, det er ingen tvil om at det vil gå ut over disse at cruiseturistene uteblir, sier Astrid Bergmål i Virke reiseliv.

I en undersøkelse fra Innovasjon Norges kommer det fram at cruisegjestene har et høyere døgnforbruk enn de som bor på hytter, besøker venner og kjente, og campingturister, sett bort fra overnatting og transport. I snitt legger de igjen 510 kroner per dagsbesøk.

- Vi ser det nå som alt er stoppet opp, at det får konsekvenser at gjestene uteblir, sier Bergmål som ber norske byer om å se til Stavanger:

- Cruisekaiene behøver ikke legges midt i byen, det har bare blitt slik fordi det er der kai-kapasiteten er i de fleste norske byer. I Stavanger skal de nå flytte en cruisekai ut av sentrum for å kunne ta imot turistene litt lenger unna. Det er en løsning jeg mener Oslo og flere andre byer bør se på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!