Tre av fire må betale mer i nettleie neste år

På grunn av store investeringer i strømnettet må tre av fire strømkunder belage seg på å betale mer i nettleie neste år.

DYRERE: På grunn av store investeringer i strømnettet må tre av fire strømkunder belage seg på å betale mer i nettleie neste år. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
DYRERE: På grunn av store investeringer i strømnettet må tre av fire strømkunder belage seg på å betale mer i nettleie neste år. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det viser en undersøkelse blant landets nettselskaper som interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Energi Norge har gjennomført blant 30 nettselskaper som til sammen dekker 2,2 millioner av landets strømkunder.

Undersøkelsen viser at i snitt vil nettleien gå opp 5,5 prosent i de områdene hvor det er varslet økning.

- Det er behov for store investeringer i strømnettet de kommende årene. Dette er viktig for å sikre en trygg strømforsyning over hele landet. Vi må blant annet ta høyde for mer ekstremvær, befolkningsvekst og nye forbruksmønstre når vi dimensjonerer nettet for fremtiden, forklarer næringspolitisk rådgiver Trond Svartsund i Energi Norge.

Over halvparten at de rundt 85 milliardene som de lokale nettselskapene har planlagt å investere fram til 2026, vil gå til fornying av gammelt strømnett. I tillegg planlegger Statnett å investere rundt 45 milliarder kroner i sentralnettet – de store kraftlinjene som binder landet sammen.

- Når den store investeringsbølgen er over, forventer vi at nettleien vil falle igjen, sier Svartsund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer