Tre av fire mener Norge bør kutte mer klimagassutslipp

Det viser fersk meningsmåling utført for Kirkens Nødhjelp.

MENNESKESKAPT: Avskoging av regnskog er den nest største kilden til menneskeskapte klimagassutslipp. I indianerreservatet Apiwtxa ved Acre bor ashaninka-indianerne. Urbefolkningens levesettet trues av avskogingen. Foto: Espen Røst / Dagbladet
MENNESKESKAPT: Avskoging av regnskog er den nest største kilden til menneskeskapte klimagassutslipp. I indianerreservatet Apiwtxa ved Acre bor ashaninka-indianerne. Urbefolkningens levesettet trues av avskogingen. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 71 prosent av befolkningen synes Norge bør gjøre mer for å kutte klimagassutslippene.

Det viser en fersk meningsmåling som Opinion har utført på oppdrag av Kirkens Nødhjelp.

Åtte prosent er helt uenige i at vi bør gjøre mer enn i dag, mens 12 prosent er delvis uenige.

Ikke god jobb Bare fire prosent er helt enig i påstanden om at regjeringen gjør en god jobb på klimafeltet, 23 prosent er delvis enig, mens til sammen 55 prosent er uenige.

- Dette er klar tale til klimaminister Tine Sundtoft når hun nå forhandler i Lima, sier Ingrid Næss-Holm, klimarådgiver i Kirkens Nødhjelp.

- Det viktigste vi kan lese ut av Opinion-målingen er at det store flertallet mener at Norge bør gjøre mer. Gjennomgående ønsker folk en større offensivitet i klimatiltakene.

Svarene kan tolkes som en kritikk av regjeringens klimapolitikk, men først og fremst gir målingen regjeringen og de øvrige partiene støtte i å gjøre mer — et positivt push, sier Næss-Holm.

Rettferdig Opinion-tallene viser at 52 prosent mener at Norge bør gjøre mer for å kutte utslipp enn andre land, 37 prosent er uenig.62 prosent mener at Norges klimaansvar øker fordi vi er et rikt land, 29 prosent er uenige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer