Tre av fire rådgivere uten jobberfaring

Av de 65 statssekretærene og rådgiverne som ved årsskiftet jobbet i den rødgrønne regjeringen.

GODE RÅD? Bare et fåtall av Regjeringens statssekretærer og rådgivere har erfaring fra vanlige jobber. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
GODE RÅD? Bare et fåtall av Regjeringens statssekretærer og rådgivere har erfaring fra vanlige jobber. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aftenposten har gjennomgått yrkespraksisen til de 65 statssekretærene og rådgiverne som ved årsskiftet jobbet i den rødgrønne regjeringen. Deretter har de sammenlignet tallene med de 55 som for ti år siden hadde tilsvarende jobber i forrige regjering.

Forskjellen er stor fra Stoltenberg-regjeringen og den Høyredominerte Bondevik-regjeringen. I sistnevnte hadde halvparten av rådgiverne erfaring fra ordinært arbeidsliv.

- Det er alltid et problem når politikerne har for svak forankring i det ikke-politiske liv, mener eksstatsråd og nå rektor ved Handelshøyskolen i Bergen, Victor Norman.

Den tidligere Høyre-statsråden får støtte fra LO-leder Roar Flåthen. Han ønsker ikke å kritisere sammensetningen i rådgiverapparatet og påpeker at politisk kompetanse er viktig, men er enig i at det er en fordel med folk med forskjellig yrkesbakgrunn.

- Det er viktig med mangfold, understreker Flåthen.

De få rådgiverne i Stoltenbergs regjering som har arbeidserfaring fra privat virksomhet, har hatt dette i mediebransjen eller kommunikasjonsbransjen. Ellers viser opptellingen én slakter, én tømrer, én fastlege, én lektor og et par bønder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer