Tre av fire sier ja
til aktiv dødshjelp

Nordmenn er blitt mer positive til å tillate aktiv dødshjelp i Norge.

SNAKKER UT: 2. februar trykket Dagbladet historien om Ingers siste vilje. Samme dag sto Inger Staff-Poulsens kronikk om hvorfor hun utførte aktiv dødshjelp på seg selv på trykk. Nå håper enkemannen Arne Svalastog og nevø Marius Beck at politikerne skal tørre å diskutere aktiv dødshjelp. Reporter: Merete Skogrand Video: Siv Joh... Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En meningsmåling Ipsos MMI har utført for Dagbladet, viser at 77 prosent sier ja til å tillate aktiv dødshjelp i Norge.

Tidligere undersøkelser har vist at rundt sju av ti er positive.

- Det er veldig bra og overraskende å se en så markant økning fra et allerede høyt tall, sier Arne Svalastog til Dagbladet.

Han er enkemannen til Inger Staff-Poulsen. Hun hadde uhelbredelig kreft og ønsket av den grunn aktiv dødshjelp. Det er forbudt i Norge. Inger endte med å ta sitt eget liv.

Ja - uten forbehold

Ipsos-undersøkelsen er tatt opp to uker etter at Dagbladet fortalte Ingers sterke historie.

Den dødssyke kvinnen skrev en kronikk før hun døde. Svalastog sendte den til Dagbladet, som trykket kronikken. Saken var hovedoppslag i Dagbladet Magasinet 2. februar. Kronikken nærmer seg nå en halv million lesere på nett. Den er blitt likt, kommentert og delt nesten 40.000 ganger på Facebook.

Nå sier en av fire et klart ja - helt uten forbehold - på spørsmål om vi bør tillate aktiv dødshjelp i Norge. 52 prosent sier «ja i spesielle tilfeller, som ved uhelbredelig sykdom». 23 prosent sier nei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer