Tre av ti tar telefonen på do

Vi er veldig tilgjengelige. Men synes du det er ok å være i den andre enden?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norske mobilbrukere sender SMS og svarer i telefonen overalt. Tre av ti er tilgjengelig på toalettet.

En undersøkelse viser at seks av ti tar mobilen mens de er på middag hos familie eller venner. Halvparten av oss svarer på en oppringing mens vi sitter på restaurant eller kafé.

80 prosent av de spurte tar gjerne telefonen mens de sitter på bussen eller toget og tre av ti synes det er greit å ta telefonen mens de gjør sitt fornødne, skriver VG.

- Der folk synes det er greit å snakke i telefonen vil langt flere synes det er greit å sende og lese SMS. Terskelen for hva som er sosialt akseptabelt i forhold til høflighet er blitt lavere, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom, som står bak undersøkelsen.

Eldre ungdommer og voksne velger i større grad bort å svare på SMS-meldinger og snakke i telefonen i sosiale sammenhenger.

En undersøkelse utfort for Telenor blant norske mobilbrukere viser ellers at bruken av SMS faller kraftig fra midten av tjueåra. Jenter i alderen 19 til 22 år ligger på topp og sender i snitt 22 meldinger i døgnet. Når de har passert 30 faller SMS-frekvensen til rundt fem meldinger per døgn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer