- HUSKER INGENTING: Slik forklarer 18-åringen bilulykken som tok livet av tre ungdommer natt til fredag. Foto: Jan Kristoffersen / Østlendingen / NTB Scanpix
- HUSKER INGENTING: Slik forklarer 18-åringen bilulykken som tok livet av tre ungdommer natt til fredag. Foto: Jan Kristoffersen / Østlendingen / NTB ScanpixVis mer

Tre av vennene hans døde: - Aner ikke hvor fort han kjørte da bilen krasjet inn i en elg

Sier forsvareren til den nå drapssiktede 18-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 02.40 natt til fredag krasjet fire ungdommer fra Hedmark inn i en elg på riksvei 25. Bilen kjørte av veien og inn i et tre, der den tok fyr.

Oda Aurora Knappe Løkting (19) fra Elverum og Lars Erik Otnes Sagvold (19) fra Rendalen var omkommet da politiet kom til stedet. 16 år gamle Eva Charlotte Pedersen Danielsen (16) fra Elverum døde på sykehus seinere samme dag.

I ettermiddag siktet politiet i Hedmark den 18 år gamle sjåføren, som overlevde ulykken, for uaktsomt drap.

- Han husker ingenting av hendelsen, sier forsvareren hans, Per Martin Borg, til Dagbladet.

Ikke ruset Han har derfor ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, opplyser Borg tirsdag kveld.

- Dette er en tragisk og stor ulykke, og det er slik han reagerer på det også - at det er en stor ulykke og noe han ikke husker noe av. Men han prøver så godt han kan å bistå politiet med å få klarlagt hendelsesforløpet, sier han.

Siktelsen skjer på bakgrunn av tekniske funn, vitneavhør og annen informasjon politiet sitter på, opplyser stasjonssjef Ove Osgjelten ved Elverum politistasjon til Dagbladet.

Bilen hadde høy fart da den krasjet inn i elgen, men ulykken er ikke rusrelatert, ifølge politiet.

- Det er på det rene at hastigheten var vesentlig høyere enn det som var tillatt på strekninga. Noe mer konkret er vanskelig å si akkurat nå. Men det var meget høy hastighet. Vi har en pekepinn på hvor høy fart bilen hadde, uten at vi kan si det nå.

- Vi fastslår at det ikke var rus i bildet, sier Osgjelten.

- Husker ikke hvor fort Advokat Per Martin Borg sier til Dagbladet at mannen ikke kan ta stilling til påstanden om at bilen han kjørte hadde svært høy fart da bilen krasjet inn i elgen.

- Det blir som det jeg sa; han husker ikke selve hendelsen. Da er det vanskelig å svare eksakt på hvor fort han kjørte. Det husker han ikke.

- Hvordan er det med ham?

- Det er vanskelig å gå inn på det. Jeg har ingen kommentar annet enn at dette er en tragisk ulykke der han har mistet veldig gode venner. Etter forholdene er han i god fysisk form.

Mannen er skrevet ut av sykehuset.

- Skulle hjem - Hvor var de på vei da ulykken skjedde? spør Dagbladet politiets Ove Osgjelten.

- Jeg kan ikke si hva som har kommet fram i avhør, men de har vært i området.

- Skulle de hjem?

- Slik det har kommet fram skulle de hjem. En av de omkomne bor i området, så det er nærliggende å tro at de skulle dit på det tidspunktet, sier han.

Hadde brannslokkingsapparat Ulykken skjedde da bilen de fire satt i kjørte på riksvei 25 ved Hernes i Elverum kommune natt til fredag. Bilen tok fyr, men en større brann ble avverget da en annen bil med brannslokkingsapparat kom til stedet.

- Bilen er fortsatt hos oss, den skal undersøkes. Vi fortsetter som vi har gjort med teknisk og taktisk etterforskning, og så vil siktede forklare seg en gang til, sa Osgjelten til Dagbladet i dag.

Kriseteamet i kommunen står i beredskap.

- Kirka stiller også opp. Det blir tøft framover. Det er forferdelig trist, sier ordfører Erik Hanstad til Dagbladet.