Tre barn drept

Med vantro i blikket tar de tre legene hånd om lille Salwa Hassan (6). Hun er skutt og drept av israelske kuler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volden i Midtøsten nådde skremmende høyder i går. Salwa (6) og en ti år gammel palestinske jente ble drept av israelske styrker i flyktningleiren Rafah på Gazastripen. En 13 år gammel palestinsk gutt ble skutt og drept utenfor Hebron. Tiåringen døde i går kveld etter å ha blitt såret tidligere på dagen. Seksåringen ble drept da israelske soldater åpnet ild lørdag ettermiddag.

Også en 21 år gammel palestinsk sivilist ble drept i skytingen, som skadet seks skolejenter og to andre, ifølge vitner og medisinsk personale.

Tanks mot Arafat

Minst 55 palestinere skal være drept under de israelske aksjonene på Vestbredden i går, og det meldes om skadde som ligger og blør i hjel i gatene fordi palestinske ambulanser blir nektet adgang.

I tillegg til beinharde gatekamper i Nabulus og Jenin, begynte israelske tanks også å skyte mot kontoret til Arafat i Ramallah. Tre sikkerhetsvakter ble skadd, men den hardt pressede presidenten kom helskinnet fra episoden. Samtidig gjenokkuperte Israel byene Qabatiya og Yatta. De skal ha trukket seg ut fra sistnevnte.

Desperate palestinere synes i økende grad å ty til sjølmordsaksjoner rettet mot israelske soldater på Vestbredden. Slike skal ha blitt forsøkt utført både i Nabulus og Jenin i går. Den israelske hæren har opplyst at den har mistet sju soldater i løpet av de siste par dagene i Jenin.

Mangler oversikt

Internasjonale organisasjoner klarer ikke å skaffe seg oversikt over hvor alvorlig situasjonen er.

- Vi mistet kontakten med vår senioroffiser i Jenin-leiren i går morges, og siden da har vi ikke fått undersøkt noe sjøl. Vi har ikke full oversikt, men vi vet at det var kraftige bombeangrep med Apache-helikoptre. En rekke hus ble også ødelagt av bulldosere sånn at stridsvognene kunne kjøre inn, sier UNWRAs talsmann Sami Mshasha. UNWRA har ikke fått tillatelse av Israel til å ta seg inn i byen.

Lover grusom hevn

Den ytterliggående islamistiske organisasjonen Hamas truet i går Israel med en grusom hevnaksjon uten sidestykke, etter at seks Hamas-medlemmer ble drept i et israelsk rakettangrep fredag. Blant de drepte Hamas-aktivistene var Qais Idwan, mannen som skal ha stått bak selvmordsangrepet i Netanya i forrige uke, der 25 israelere og en svensk turist ble drept.

SALWA BLE BARE SEKS ÅR: Palestinske leger tar hånd om den lille jenta som ble drept av israelske kuler i går.