Tre barn funnet i live i ruinene

Minst tolv drept og 50 skadd i gasseksplosjon i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Minst tolv mennesker er omkommet og opptil 50 skadd etter at to vogner av et godstog lastet med gasstanker sporet av og eksploderte nord i Italia i natt, skriver Skynews.

Ulykken skjedde i den italienske byen Viareggio i Toscana like over midnatt, kort tid etter at toget hadde passert Viareggio-stasjon.

- Vi så en ildkule eksplodere mot himmelen, sier øyenvitne Gianfranco Bini, som kan se togstasjonen fra huset sitt, til AP.

- Vi hørte tre høye brak, som bomber. Det så ut som om krig brøt ut.

Bygninger kollapset
Husene ved siden av toglinjen ble rammet av eksplosjonen, og ifølge politiets talsmann Raffaele Gargiulo er mer enn 50 personer skadd, 35 med kraftige brannskader.

Syv personer, inkludert et barn, mistet livet i sine egne hus, fem av disse døde da huset deres kollapset, sier Gargiulo til Times Online.

To av de omkomne kjørte tilfeldigvis ved banen da toget sporet av, og andre døde på sykehus av brannskader.

- Likene er i en slik tilstand at det blir svært vanskelig å identifisere dem, sier Gargiulo.

Tre barn funnet i live i ruinene
Ifølge nyhetsbyrået ANSA ble tre barn funnet i live i ruinene av det ødelagte huset like før daggry i morges.

Det fryktes at tallet på omkomne kan være høyere, og rundt 300 brannmenn arbeider nå med å grave gjennom ruinene av utbrente og kollapsede bygninger for å lete etter overlevende og døde.

Rundt 1000 personer er evakuerte, og det er satt opp telt i området rundt rådhusbygningen i byen.

De to togførerne, som ble lettere skadd i ulykken, kjente et rykk i toget omtrent 180 meter fra stasjonen, like før toget sporet av.

Kan skyldes bremseproblem
Gargiulo tror at årsaken til ulykken kan være skade på togskinnene eller problem med bremsene.

Brannen på åstedet er nå under kontroll, men det er fremdeles en viss risiko for at andre vogner med gass skal eksplodere, ifølge brannmann Antonio Gambardella.

Toget kom fra La Spezia i nord og skulle til Pisa, like sør for Viareggio, hvor det sporet av.

SLUKNINGSARBEID: En brannmann driver slukningsarbeid etter togulykken i Italia, der minst tolv mennesker skal ha omkommet. (AP Photo/Lorenzo Galassi)
SLUKNINGSARBEID: En brannmann driver slukningsarbeid etter togulykken i Italia, der minst tolv mennesker skal ha omkommet. (AP Photo/Lorenzo Galassi) Vis mer
FANT TRE BARN I LIVE: En redningsarbeider holder et bilde av to barn han fant i ruinene av en kollapset bygning i Viareggio i dag tirsdag. Foto: SCANPIX
FANT TRE BARN I LIVE: En redningsarbeider holder et bilde av to barn han fant i ruinene av en kollapset bygning i Viareggio i dag tirsdag. Foto: SCANPIX Vis mer