Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre barn mistenkes for drapsforsøk

Politiet tror de ville kvele 5-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi har arrestert fem barn på 11 og 12 år, melder AP. To av barna ble løslatt i dag morges, mens to jenter og en gutt fortsatt er i politiets varetekt.

Politiet tror at barna har kidnappet og prøvd å kvele lille Anthony Hinchliffe (5).

Merker rundt halsen

Hendelsen skjedde på tirsdag, da Anthony forsvant mens han lekte i hagen hjemme hos moren sin i Dewsbury i Nord-England. En stund senere fant to personer ham i skogen i nærheten. Gutten var svært stresset og urolig og var full av blåmerker. Også rundt halsen hadde han dype merker.

Politiet sier at merkene kan ha blitt forårsaket av at gutten ble hengt.

- Familien er svært nedbrutt. Offeret er fem år gammel og har fått en rekke skader. Dette er grunnen til at de som ble arrestert, er mistenkt for drapsforsøk, sier etterforsker Andy Brennan ved politiet i West Yorkshire ifølge AP.

De tre barna blir avhørt i dag.

Brutalt barnedrap

Det er bare noen dager siden et svært tragisk drap i USA: En ni år gammel jente stakk i hjel bestevenninnen (11) med kniv.

For britene bringer saken opp sterke minner fra drapet på lille James Bulger i 1993. James ble bortført fra et kjøpesenter og funnet drept på togskinnene senere. Drapsmennene var to 12 år gamle gutter.

Saken skapte svært sterke følelser blant britene, og to de to dømte guttene har begge fått ny identitet i et forsøk på å beskytte dem og gi dem mulighet for et normalt liv etter den forferdelige hendelsen. Men familien til den drepte gutten hevder at de har sporet opp minst den ene av de to drapsmennene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!