Tre barn og en voksen døde etter skyting på fransk skole

17 åring alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre barn og en voksen er drept i en skyteepisode utenfor den jødiske skolen Ozar HaTorah i Toulouse sørvest i Frankrike, ifølge le Parisien.

Politiet forteller at en mann skjøt mot en gruppe på fire eller fem personer utenfor skolen klokka 8.10 i morges.

- Han skjøt mot alt som var foran ham, både barn og voksne, uttaler talsmann Michael Valet for den franske påtalemyndigheten.

Ifølge nyhetsbyrået AP er en far i 30-årene og hans to barn på tre og seks år blant de drepte, i tillegg til en 10 år gammel jente.

En 17-åring skal være alvorlig skadd.

Leter etter gjerningsmann Ifølge vitner til skytingen flyktet gjerningsmannen på en svart scooter.

Politiet har sperret av et stort område rundt skolen, og mellom 50 og 60 personer deltar i søket etter gjerningsmannen. Det er også opprettet sikkerhetssoner rundt alle jødiske skoler i Toulouse.

Folk i området frykter nå at det er en sammenheng mellom denne skytingen og drap på tre soldater i samme område i forrige uke.

Likheter Ett av de to våpenene som ble brukt er av samme kaliber som det som ble brukt da tre soldater ble drept i forrige uke i Toulouse og Montauban. Også da flyktet gjerningsmannen på en scooter.

FORLATER SKOLEN: Unge og voksne tilknyttet den jødiske skolen Ozar Hatorah i Toulouse forlater stedet. FOTO: AFP/REMY GABALDA/SCANPIX
FORLATER SKOLEN: Unge og voksne tilknyttet den jødiske skolen Ozar Hatorah i Toulouse forlater stedet. FOTO: AFP/REMY GABALDA/SCANPIX Vis mer

Politiet sier at de foreløpig ikke kan bekrefte eller avkrefte en sammenheng.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy har ankommet Toulouse. Han mener det er for tidlig å vite om det er en sammenheng mellom episodene.

- Uansett er hele Frankrike berørt av denne fryktelige tragedien, sier Sarkozy.

Den franske påtalemyndigheten har kunngjort at de vil undersøke om de tre hendelsene er relaterte til terror, men sa det ikke var funnet noen indikasjoner på dette ennå.

Europakommisjonens president Jose Manuel Barroso fordømmer skytingen på den jødiske skolen i Toulouse. — På vegne av Europakommisjonen fordømmer jeg på det sterkeste denne motbydelige handlingen. Ingenting er mer uakseptabelt enn drap på uskyldige barn, sier Barroso ifølge NTB.

DREPT: Åstedsgranskere jobber på stedet der en person løsnet skudd utenfor den jødiske skolen Ozar HaTorah i Toulouse sørvest i Frankrike. FOTO: AFP/ERIC CABANIS/SCANPIX
DREPT: Åstedsgranskere jobber på stedet der en person løsnet skudd utenfor den jødiske skolen Ozar HaTorah i Toulouse sørvest i Frankrike. FOTO: AFP/ERIC CABANIS/SCANPIX Vis mer