Tre barn savnet etter boligbrann

ALTA (NTB): To tvillinggutter på tre år og en jente på 13 fryktes omkommet i en boligbrann i Alta i morges. To tekniske etterforskere fra Kripos vil undersøke branntomta i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eneboligen har brent helt ned, men i ettermiddag hadde politiet i Alta ennå ikke funnet de tre barna. Etter det politiet kjenner til, bodde en mor og hennes fem barn i eneboligen på Kronstad i Alta.

Moren kom seg ut sammen med to av dem, en liten gutt på halvannet år og ei jente på 15 år.

I sjokk

<

Politiet visste i ettermiddag lite om hvordan brannen oppsto og hvordan den utviklet seg. Moren var søndag i sjokk og har ikke fått forklart politiet hva som skjedde.

- Det blir ikke aktuelt å avhøre henne før tidligst i morgen. Da starter også avhør av vitner, opplyser politiinspektør Ove Akselsen ved Vest-Finnmark politidistrikt til NTB.

To tekniske etterforskere fra Kripos er ventet til Alta i kveld. De starter arbeidet med å finne årsaken til brannen umiddelbart.

- Det gjenstår ennå mye etterforskning i saken, men vi har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, sier Akselsen.

I morgen vil det bli tatt stilling til om politiet også vil be om taktisk bistand fra Kriminalpolitisentralen.

Brannvesenet fikk melding klokka 10.08 i formiddag og varslet lensmannen i Alta fra brannstedet to minutter senere. Da var allerede huset overtent.