Utrolig historie:

Tre barnebarn - på 23 timer!

Åndalsnes-ekteparet Hilde Gråberg Bakke og Harald Bakke opplevde trippel lykke - på under ett døgn.

STOR STAS: Hilde Gråberg Bakke og Harald Bakke fra Åndalsnes har blitt beriket med tre nye barnebarn. Foto: Privat
STOR STAS: Hilde Gråberg Bakke og Harald Bakke fra Åndalsnes har blitt beriket med tre nye barnebarn. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I forrige uke sto jubelen i taket for ekteparet Hilde Gråberg Bakke og Harald Bakke fra Åndalsnes. Da fikk de tre barnebarn løpet av 23 timer.

Åndalsnes Avis omtalte saken først.

Eldstesønnen Thomas ventet tvillinger med kjæresten Ina Therese på Jessheim, og sønnen Kristoffer et barn med Ingeborg i Sandnes.

Da begge svigerdøtrene ble lagt inn på sykehus med veer mandag i forrige uke, var ekteparet Bakke spent på om barnebarna kanskje kom til å se dagens lys på samme dag.

Og slik ble det. Tvillingene ble født natt til tirsdag, og yngstesønnens datter Amanda onsdag, bare 23 timer seinere.

- I utgangspunktet skulle tvillingene komme en måned seinere, men fødselen ble satt i gang fordi det var snakk om tvillinger. Amanda kom også tidligere enn planlagt, sier farmor Hilde Gråberg Bakke til Dagbladet.

PÅ BESØK: De siste dagene har ekteparet Bakke fått hilst på familiens tre nye tilskudd. Foto: Privat
PÅ BESØK: De siste dagene har ekteparet Bakke fått hilst på familiens tre nye tilskudd. Foto: Privat Vis mer

- Noen elleville dager

Nå er hun og ektemannen Harald på vei hjemover etter å ha vært på «farmor og farfar-turné» på Østlandet.

- Først besøkte vi tvillingene på Jessheim, også har vi vært to dager i Sandnes og besøkt lille Amanda. Nå er vi på vei nordover til Fosnavåg, der jeg jobber, før vi skal videre til Åndalsnes, sier Hilde Gråberg Bakke.

Den siste uka beskriver hun slik:

VIRITUELL ASSISTENT: Aly Femia deler et komisk øyeblikk via babymonitoren der sønnen spør «Alexa» om hun kan hente faren hans. Vis mer

- Det har vært noen elleville dager med barn overalt. Det er ganske spesielt, også for oss som er en stor familie fra før. Det å få tre nye små inn i familien var spesielt i utgangspunktet, men å få dem på samme dag var ganske ellevilt.

De stolte besteforeldrene er glade for at de nyfødte barna valgte hver sin dato, så de slipper å måtte velge mellom hvem de skal besøke når de har bursdag.

- Nå rekker vi begge, sier Gråberg Bakke, som sammen med ektemannen har fire barnebarn fra før.

Nå har de totalt sju barnebarn spredt over hele landet - fra Andøya i nord til Sandnes i sør.

- I en verden med så mye elendighet er dette en gladsak vi gjerne deler, sier Gråberg Bakke.

STOR ALDERSFORSKJELL: Ekteparet Quran og Cheryl McCain har fått millioner av følgere på TikTok etter å ha delt kjærlige videoer fra forholdet. Nå har de også startet med OnlyFans. Video: Rød Løper Vis mer

- Ikke alle forunt

Det har strømmet inn med gratulasjoner og lykkønskninger etter den store utvidelsen av familien den siste uka.

- Veldig mange har gratulert og mener at vi har vært heldige. Det er ikke alle forunt å få barnebarn og det å få tre stykk på under et døgn, er veldig spesielt. Det har vært mange lykkønskninger. Folk sier: «Oi, nå blir det travelt», sier Gråberg Bakke lattermildt.

Hun fortsetter:

- Du blir fylt med stor glede og ærefrykt over at det er mulig å få det til. Nå hadde vi lite med akkurat det å gjøre, ler bestemora, og legger til at de nå skal nyte de små barna som har kommet inn i familien.

Hun og ektemannen gleder seg til masse kos med sju barnebarn i tida som kommer.

- For oss som besteforeldre er det bare kos. Vi har fått det privilegiet å skjemme bort disse små. Det er besteforeldres privilegium å bare kose, også kan foreldrene ta over når de skriker, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer