Tre barnevernsansatte i Oslo pågrepet

Siktet for omsorgssvikt mot en 16 år gammel gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||To miljøarbeidere og en leder ved en barnevernsinstitusjon i Oslo er pågrepet og siktet for omsorgssvikt av en 16 år gammel gutt.

Barnevernsinstitusjonen er også siktet i saken, opplyser politiet i Oslo.

Bakgrunnen for pågripelsene er en politianmeldelse fra en 16 år gammel gutt som har vært plassert av barnevernet i den private barnevernsinstitusjonen siden april 2009.

Serverte alkohol

I et intervju i VG onsdag fortalte gutten om de oppsiktsvekkende forholdene ved institusjonen.

16-åringen reiste i august til Portugal med to miljøarbeidere. De serverte ham alkohol på turen.

En av miljøarbeiderne skal også ha sendt sexbilder til 16-åringens mobiltelefon.

- Jeg bor heller på gata enn å være på tiltaket. Jeg får ingen oppfølging der, og de setter ingen grenser for meg. Det ødelegger meg å være der, sier 16-åringen til VG.

Gutten forteller videre at en av miljøarbeiderne skal ha tipset ham om hvor han kan få tak i anabole steroider. Samtalen har 16-åringen tatt opp på lydbånd som han har spilt for daglig leder og en miljøarbeider ved institusjonen. Miljøarbeideren på lydopptaket har følgende kommentar til VG:

- Samtalen dreide seg i sin helhet om at gutten måtte holde seg unna narkotika. Hvis jeg formulerte meg forherligende om steroider var det ikke meningen, sier miljøarbeideren.

Rømte

For to måneder siden rømte gutten fra institusjonen til sin tidligere advokat. Han har nå søkt om fosterhjemsplass.

To miljøarbeidere ble suspendert fra jobbene sine på bakgrunn av alkoholservering og sexbildene som ble sendt.

Politiet sier de ser alvorlig på saken og at den er høyt prioritert.

- Dersom påstander om de enkelte siktedes atferd viser seg å stemme, innebærer dette en alvorlig omsorgssvikt overfor et barn som det offentlig har overtatt omsorgen for, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt, som er påtaleansvarlig i saken. De pågrepne skal avhøres torsdag.


(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer