Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre bekreftet døde i Los Angeles

Tre personer er bekreftet omkommet som følge av brannene som herjer like i utkanten av millionbyen Los Angeles.

BRANN: Tre personer er bekreftet omkommet etter brannene som herjer i Los Angeles. Video: CNN. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Brannmannskapene som slåss mot flammene i San Fernando Valley nordvest i Los Angeles fikk hjelp av at vinden i området hadde avtatt noe lørdag. Over 1000 brannfolk deltar i slokkingen og helikoptre og fly jobber iherdig med å bekjempe flammene.

Myndighetene bekrefter at tre personer døde i forbindelse med brannene.

En mann døde av hjerteinfarkt da han selv forsøkte å slokke brannen, mens to andre personer er funnet døde i et område med 74 husvogner som ble flammenes rov.

Mer enn et 32 kvadratkilometer stort område i dalen er rammet. Brannen startet torsdag og kom raskt ut av kontroll. Fredag ble 100 000 mennesker beordret til å evakuere hjemmene sine, og lørdag opplyser myndighetene at de aller fleste har fulgt ordren.

Det er svært tørt i området, og sterk vind gjør at brannen sprer seg raskt. En talsmann for brannvesenet sier det trolig vil ta flere dager å få den under kontroll. Lørdag hadde ilden imidlertid endret retning slik at den ikke lenger truet bebyggelse, men hadde retning mot ubebodd utmark.

Årsaken til brannene er ikke kjent, men ifølge politietterforskere skal vitner ha sett gnister fra en trafostasjon koblet til det elektriske anlegget i området hvor brannene skal ha startet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media