Tre berusede spanere dømt

Må betale 12000 kroner hver i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanere får dekket øl og sprit.

Natt til 29. oktober 2003 var de tre politispanerne på vei fra et lag for politiansatte i Oslo. Alle tre erkjente i retten at de hadde drukket alkohol før de bestemte seg for å sjekke leiligheten på Grünerløkka i Oslo.

- Alkohol er et redskap, et verktøy å møtes over. Det er en brekkstang for å komme inn i et miljø, forklarte en politispaner i Oslo tingrett i går.

Men Oslo tingrett er ikke enig. De dømte de tre spanerne til å betale 12000 kroner hver i dag. I tillegg må de betale de offentliges saksomkostninger med 3000 kroner hver.

Sine egne advokatutgifter må de selv bære.

Retten mener at det ikke hjelper at det var et utslag av pliktoppfyllelse da de tre bestemte seg for å gå inn i leiligheten i beruset tilstand.

De tre spanerne ble sluppet inn i leiligheten og tilbudt heroin og rohypnol. De forlot stedet uten å foreta seg noe mer. Noen dager senere aksjonerte politiet mot adressen.

Retten mener at hovedsaken er at dette skjedde på deres fritid og var de beruset. Oslo tingrett mener at de helt klart ikke opptrådde i tråd med politiets rutiner. Alle de tre har jobbet lenge ved avdelingen og skal være godt kjent med rutinene.

Dommeren legger også vekt på at det ikke var tale om noen form for nødrettshandling fra de tiltaltes side.

Alle tre tok betekningstid.