ANGREP: Huseieren tok bokstavelig talt saken i egne hender da han oppdaget at tre innbruddstyver hadde tatt seg inn i hjemmet hans. Nå er alle tre på sykehuset med kuttskader, mens psyken til den 49-år gamle sverdsvingeren skal analyseres. Dette sverdet er fra et annet politibeslag. Foto:REUTERS/Connecticut State Police/Handout via Reuters / NTB Scanpix
ANGREP: Huseieren tok bokstavelig talt saken i egne hender da han oppdaget at tre innbruddstyver hadde tatt seg inn i hjemmet hans. Nå er alle tre på sykehuset med kuttskader, mens psyken til den 49-år gamle sverdsvingeren skal analyseres. Dette sverdet er fra et annet politibeslag. Foto:REUTERS/Connecticut State Police/Handout via Reuters / NTB ScanpixVis mer

Tre bevæpnede ranere tok seg inn i huset. Da våknet eieren og fant fram samuraisverdet sitt

Blodig oppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Tidlig fredag morgen våknet den argentinske mannen og kona av lyder i huset. Det viste seg å være tre innbruddstyver, to av dem bevæpnet, som var i ferd med å rundstjele dem.

Men skytevåpnene var til liten eller ingen hjelp da huseieren (49) plukket ned et samuraisverd fra veggen, og gikk til angrep på de uønskede inntrengerne. Det skriver La Voz.

De sårede tyvene kom seg ut i fluktbilen med et bytte på fattige 3000 norske kroner, og politiet brukte ikke lang tid på å finne bilen som hadde kollidert med et tre i nabolaget. Bilder fra åstedet viser fluktbilen med blod flere steder.

Deretter fulgte de blodsporene fra bilen til et hus hvor to av ranerne var opptatt med å lappe seg sammen. De arresterte også ytterligere en mann og en kvinne på denne adressen. En av ranerne hadde mistet en del av øret og hadde dype sår i ansiktet, mens den andre hadde kutt på armen.

Den tredje og siste raneren, som også hadde stygge sår på armene, ble arrestert da han hadde reist til en klinikk i nabobyen for å få medisinsk behandling.

De tre tyvene er nå innlagt på sykehus, den antatte sjåføren sitter i fengsel og kvinnen som oppholdt seg på tilfluktsstedet er også tatt inn i varetekt.

Ifølge Diario24 har politiet planlagt å gjennomføre en psykisk evaluering av mannen som gikk til angrep på innbruddstyvene. Familien sier til La Voz at 49-åringen ikke er noen kampsportekspert, og at fram til fredagens hendelse hadde de to sverdene hans kun vært til pynt.