Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre bilbranner i Oslo i natt

Natt til lørdag måtte politi- og brannvesen rykke ut til to bilbranner på 52 minutter. Og ytterligere en time seinere sto to biler til i brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to første brannene skjedde et godt stykke fra hverandre. Den ene på Holmlia og den andre på Sinsen

- To branner på en times tid kan være en tilfeldighet, men det er mulig det er en sammenheng. Vi kan ikke utelukke det, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Foreløpig er det også usikkert om brannene er påsatt, men politiet påpeker at de ikke har funnet noen åpenbare grunner til at bilene plutselig skulle ta fyr.

Den første meldingen om brann kom klokka 1.06. En bil sto i full fyr i Hallagerbakken på Holmlia, og det var fare for spredning til to biler i nærheten. Brannvesenet fikk slukket brannen rundt klokka 1.25.

En halvtime senere var det ny utrykning til Sinsen, hvor det ble meldt om bilbrann klokka 1.58.

Den brennende bilen sto tett inntil toglinjene, og politiet fikk stanset togtrafikken i en periode for å være på den sikre siden. Krimvakten rykket ut etter brannen på Sinsen, og har gjort undersøkelser på stedet. Det er også søkt med hundepatruljer i området, uten at det ble gjort noen funn.

Så, like før klokka 03 natt til lørdag, ble det meldt om brann i to biler på Romsås.

Hvorvidt den ene bilen har begynt å brenne og at det så har spredd seg til den andre bilen, kan ikke Jøkling si noe om.

- Men det brant i begge to da vi kom til stedet. Brannvesenet mener at det har brent en stund, sier Jøkling.

Politiet er på stedet med flere enheter og søker også med helikopter.

- Det er tredje tilfellet med brann i natt, så vi tenker vårt, sier Jøkling.

Så langt har ikke politiet gjort noen konkrete funn som gjør at de kan si om det dreier seg om ildspåsettelse eller ikke.

- Selv om vi ikke klarer å si noe konkret om årsaken, så er det lov å bli skeptisk når det brenner på tre forskjellige steder, sier Jøkling.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!