Tre boligbranner i Mosjøen

Mistanke om at tredje brannen var påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannalarmen gikk først på Olderskog rett etter klokken 1, der det brant i en carport og et bolighus.

- Det befant seg mange ungdommer i huset, men alle kom seg uskadd ut. Huset ble totalskadd. Vi har ennå ingen formening om brannårsak, opplyser operasjonsleder Egil Pettersen i Helgeland politidistrikt.

Kort tid etter fikk politiet også melding om at det brant i et ubebodd bolighus i sentrum av Mosjøen.

- En nabo oppdaget at det brant i bordkledningen på utsiden av huset, men greide å slukke ved å kaste på snø. Huset er ubebodd og det er ikke tilkoblet strøm, så vi har mistanke om at brannen er påsatt, sier Pettersen.

Klokka 3.25 gikk brannalarmen for tredje gang, denne gangen på Kvalfors. Huseieren ble vekket av røykvarsleren og greide å hoppe ut av et vindu.

- Han ble sendt til legevakt for helsesjekk, men det gikk bra, forteller Pettersen.

Huset var overtent da politiet kom til stedet, og var helt nedbrent i femtiden søndag morgen. Brannårsaken er ikke kjent.

Også fredag opplevde Mosjøen en uforklarlig brann, som politiet mistenker kan ha vært påsatt. Da begynte det å brenne i en gammel sjark som sto på en tilhenger utenfor byen.

- Brannen startet plutselig og det var ingenting som tilsa at det skulle begynne å brenne i en båt der ikke engang batteriet var tilkoblet, sier Pettersen.

NTB