Bompenger

Tre bomstasjoner i brann - døgnet før omstridt åpning

Sør-Vest politidistrikt: - Neppe tilfeldig.

BRANN I BOMSTASJON: Politiet møtte kraftig røykutvikling fra sensorene på toppen av bomstasjonene i Gamle Ålgårdsvei i Sandnes like før klokka 04 natt til søndag. En inspeksjonsluke var åpnet og ledninger satt i fyr. Foto: Politiet.
BRANN I BOMSTASJON: Politiet møtte kraftig røykutvikling fra sensorene på toppen av bomstasjonene i Gamle Ålgårdsvei i Sandnes like før klokka 04 natt til søndag. En inspeksjonsluke var åpnet og ledninger satt i fyr. Foto: Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ett døgn før 17 nye stasjoner i den omstridte bompengeringen settes i drift fra midnatt natt til mandag og rushtidsavgiften i Rogaland skal innføres fra klokka 07 mandag morgen, har tre av de nye bompengestasjonene blitt utsatt for hærverk.

I alle tre tilfellene er det blitt brutt opp et inspeksjonspanel på siden av de nye bomportalene og satt fyr på ledningsnettet innvendig.

- Neppe tilfeldig, svarer operasjonsleder Brit Randulff i Sør-Vest politidistrikt på direkte spørsmål fra Dagbladet om det politiet karakteriserer som grovt hærverk har noen sammenheng på åpningen av bomringen.

- Den første meldingen kom klokka 03.20 fra en drosjesjåfør som så røyk fra de firkantede sensorene i stasjonen på Solasplitten på Forus, der E 39 tar av mot flyplassen. Litt før klokka 04 så en politipatrulje det samme i bomringen ved Gamle Ålgårdsvei, sier politiets operasjonsleder.

De to bomstasjonene ligger 10 minutters kjøring fra hverandre.

Den tredje bomstasjonen med røyksignaler og brannskader oppdaget en politipatrulje klokka 04.50 i Heigreveien i Sandnes.

70 000 motstandere

Den bomringen ligger også kort kjøring fra de to andre skadde stasjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer