Tre bomstasjoner utsatt for hærverk i Bergen

Natt til fredag ble en bomstasjon utsatt for hærverk, i natt ble yttligere to nye bomstasjoner gjort skadeverk på.

BRANN: Det brant i kablene ved bomstasjonen da politiet kom frem søndag morgen. Her fra nattens første tilfelle i Grimesvingene. Foto: Politiet
BRANN: Det brant i kablene ved bomstasjonen da politiet kom frem søndag morgen. Her fra nattens første tilfelle i Grimesvingene. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til fredag ble en bomstasjon på Torget i Bergen utsatt for hærverk. Nå er yttligere to nye bomstasjoner i Bergen utsatt for hærverk.

Søndag morgen rykket brannvesenet ut til Grimesvingene etter melding om brann ved en bomstasjon.

- Vi fikk melding klokka 04.36 i natt fra noen som hadde observert skadeverk på en bomstasjon med autopass. Tilkoblingsboksen var veltet og den hadde brent. Vi har gjort undersøkelser på stedet, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt Terje Magnussen til Dagbladet.

Veien var stengt en periode men ble raskt åpnet igjen.

Søndag formiddag fikk politiet en ny melding om brann ved en bomstasjon. Dette var i Skageveien i Ytrebygda sør for Bergen sentrum, skriver Bergens Tidene.

- I dag klokka halv 12 fikk vi en ny melding om brann i en annen bomstasjon. Dette tilfellet var helt likt det som skjedde i bomstasjonen i Grimesvingene.

LIKE TILFELLER: Det hadde brent i tilkoblingsboksene til begge bomstasjonene i natt. Foto: Politiet
LIKE TILFELLER: Det hadde brent i tilkoblingsboksene til begge bomstasjonene i natt. Foto: Politiet Vis mer

Magnussen forteller at da politiet ble varslet og rykket ut, var det kaldt der det hadde brent. Så det er mulig at denne også brant natt til søndag.

Anmelder begge tilfellene

- Er det mistanke om noen sammenheng?

- Det er vanskelig å si, men de to siste tilfellene er gjort på akkurat samme måte så det kan antas. Vi fortsetter med videre etterforskning.

Politiet har opprettet sak og anmelder begge tilfellene av skadeverk.

- Vi jobber med å få dette i orden igjen så fort som mulig. Vi må få ordnet låsen på boden og få reparert kablene, sier prosjektleder Beate Riisnæs i Bypakke Bergen til NTB.

Hun legger til at det er bilistene som betaler for bompengeprosjektet, og dermed er det trafikantene som også må ta regningen for de siste dagers hærverk

Natt til fredag ble den første bomstasjonen ved innkjøringen til Strandkaien ved Fisketorget i Bergen sentrum utsatt for hærverk.

- Strømskapet til bomstasjonen ble sparket løs så det veltet og det ble tagget på, sa Riisnæs fredag.

De tre bomstasjonene tilhører 15 nye bomstasjoner i Bergen som ble tatt i bruk i helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer