STORBRANN: Tykk røyk har lagt seg over deler av Bergen sentrum etter at det har brutt ut brann tre steder i byen. Foto: Bjarne Nesje
STORBRANN: Tykk røyk har lagt seg over deler av Bergen sentrum etter at det har brutt ut brann tre steder i byen. Foto: Bjarne NesjeVis mer

Tre branner i trehus i Bergen: Politiet jakter brannstifter

All bebyggelse evakueres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har brutt ut tre branner i trehusbebyggelsen i Bergen sentrum. Hordalands-politiet skriver på Twitter at de har rykket ut med ti biler. Først ble det meldt om to branner, før det begynte å brenne også et tredje sted.

Først ble det klokka 2028 meldt om brann i Bredenbecksmauet 1 og i Lepramuseet i Kong Oscars gate 59. De brannene, opplyser politiet til Dagbladet, fikk de melding om samtidig. Så, klokka 2036, fikk politiet melding om at det brant også i Lille Øvregate 38.

Til en av Dagbladets medarbeidere på stedet bekrefter politiet at de mistenker at brannene er påsatt.

Jakter brannstifter Brannmannskapene bruker stige og motorsag for å komme til i bolighuset som brenner, ifølge BA. Politiet leter etter en brannstifter etter at det begynte å brenne tre steder i Bergen sentrum, får Dagbladet bekreftet av politifolk på stedet.

- Vi ser ikke bort ifra at brannene er påsatt. Vi jobber operativt og med etterforskere, sier operasjonsleder Preben Wallestad til Dagbladet.

Ifølge operasjonslederen nærmer brannvesenet seg kontroll på brannene. Alle beboere i området er nå evakuert.

- Brannvesenet driver slukkearbeid - det er ikke åpne flammer, men jeg kan ikke kommentere en eventuell spredningsfare, sier Wallestad.

- Røykdykkere er allerede på plass i Kong Oscars gate og har ikke funnet personer i huset foreløpig, sier han.

Evakuerer alle Ingen er foreløpig kommet til skade i brannene. Ved det andre brannstedet, Lepramuseet, er sprinkleranlegget utløst.

- Det ser ikke ut til å bli store brannskader, men vannskadene blir betydelige, sier bygningsvernleder Bjarte Gullachsen i Bymuseet.

Det er trehusbebyggelse og smale gater i området. Brannen i Lepramuseet skal ha blitt varslet gjennom en automatisk brannvarsler. Vågsbunnen er ett av tolv såkalte brannsmitteområder i Bergen.

Et brannsmitteområde defineres som et strøk med mange verneverdige trehus tett i tett.

- Sinnssykt mye røyk Vitnet Bjarte Nesje (18) er ved Bispengsgaten.

- Det et sinnssykt mye røyk overalt, sier Nesje til Dagbladet.

- Først merker jeg at det brenner på én plass og rett etterpå ser jeg at det brenner på en annen plass mellom 200 og 400 meter unna, sier han.

En mengde tilskuere har samlet seg ved alle skadestedene.

Dagbladet kommer med mer.

BRANNSTED: Det begynte å brenne i Lepramuseet i Bergen sentrum i kveld. Politiet har sperret av området rundt museet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
BRANNSTED: Det begynte å brenne i Lepramuseet i Bergen sentrum i kveld. Politiet har sperret av området rundt museet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet Vis mer