Tre briter bortført på Gaza-stripen

Palestinske grupper forsøker å undergrave president Mahmoud Abbas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre britiske statsborgere ble kidnappet på Gaza-stripen etter at de kom fra Egypt via Rafah, forteller palestinske vitner og sikkerhetsvakter til nyhetsbyrået AP.

Ifølge BBC er de tre bortførte en mann, en kvinne og et barn. Palestinsk politi opplyser at kidnappernes bil var observert på vei nordover, skriver den engelske avisen The Guardian .

Hendelsen er den siste i en rekke bortførelser den siste tiden. I forrige uke ble to lærere bortført og senere løslatt uten skader.

Undergraver Abbas

Bortføringene er et forsøk på å undergrave støtten til den palestinske lederen Mahmoud Abbas\' forsøk på etablere ro og orden på Gaza-stripen etter Israels tilbaketrekning, skriver AP.

Militante palestinske grupper tar vestlige gisler i et forsøk på å presse palestinske myndigheter for penger, jobber eller løslatelse av fanger.

Abbas beskyldes nå for å være for ettergiven overfor disse palestinske gruppene.

Etterforskes

 HARDT PRESSET: Palestinernes president Mahmoud Abbas er hardt presset etter bortføringene den siste tiden. Foto: Scanpix
HARDT PRESSET: Palestinernes president Mahmoud Abbas er hardt presset etter bortføringene den siste tiden. Foto: Scanpix Vis mer

Sikkhertstjenestemenn opplyser at et av ofrene er en menneskerettighetsarbeider, men hadde utover dette ingen annen informasjon. Det er foreløpig ingen som har tatt ansvaret for bortføringen.

Frank McGinley ved det britiske konsulatet i Jerusalem, sier at landet etterforsker bortføringssaken, men hadde ingen ytterligere kommentarer.

De siste kidnappingene av utlendinger i Gaza har endt uten drap og gislene er blitt løslatt uten skader.