Tre brødre dømt for korrupsjon i Bærum

Åtte av ni tiltalte funnet skyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åtte av ni tiltalte er funnet skyldig i en omfattende korrupsjonssak i Bærum. Hovedtiltalte, en 44 år gammel mann, er dømt til fem og et halvt års fengsel. To av hans brødre har også fått strenge straffer.

44-åringen har vært vedlikeholdssjef i kommunen og ansvarlig for tildeling av oppdrag med malerarbeid i skoler og barnehager. Han er dømt for å ha mottatt penger, varer og tjenester fra flere firmaer som han har gitt oppdrag og som har overfakturert kraftig for jobbene.

Både hovedtiltalte og flere av de øvrige tiltalte har tilstått en rekke av forholdene. Retten gir hovedtiltalte en strafferabatt på ett år og seks måneder for dette.

Brødre delte fortjenesten

Vedlikeholdssjefens to brødre på 51 og 47 år drev et firma som fikk oppdrag av den kommuneansatte. Brødrene overfakturerte gjennom flere år for mange millioner kroner.

I dommen heter det at brødrene hadde en avtale om tredeling av byttet fra handlingene. Asker og Bærum tingrett er derfor ikke i tvil om at de tre har drevet det som kalles organisert kriminell virksomhet, og dømmer dem for det. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer