Tre brødre drept

Brødrene forberedte bomben i huset til en fjerde bror. Fire andre familiemedlemmer ble skadet da bomben plutselig gikk av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge palestinske meldinger gikk bomben av for tidlig.

En av de drepte skal ha vært med i den militante gruppa Islamsk hellig krig, mens en annen skal ha vært med i al-Aqsa-martyrenes brigader.

Eksplosjonen skjedde i huset til en fjerde bror, som også er medlem i den sistnevnte gruppa. Han var ikke hjemme da eksplosjonen skjedde. Fire andre familiemedlemmer ble skadd.

Israelsk angrep

Noen timer tidligere ble en 26-åring drept og tre andre skadd etter å ha blitt truffet av en granat fra en israelsk stridsvogn i flyktningleiren Rafah, nær grensa til Egypt. Den israelske hæren gjennomførte fredag en stor aksjon mot leiren. Minst 60 hus fikk skader i aksjonen, der israelske styrker fikk støtte fra flere titalls stridsvogner, pansrede kjøretøy, bulldosere og Apache-helikoptre.

Den israelske hæren sa at aksjonen var et tilsvar til en økning i palestinske angrep mot israelske soldater og bosettinger denne uka.

Åtte israelske soldater ble skadd i en ulykke der en stridsvogn kjørte på et pansret kjøretøy under aksjonen, ifølge israelsk radio.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble over 20 palestinere arrestert av den israelske hæren i de palestinske områdene fredag. 18 av de arresterte skal ha stått på Israels liste over ettersøkte personer. To av disse blir beskyldt for å ha vært involvert i en bombeaksjon mot en buss 4. august, der ni personer ble drept.