Tre brødre fra Midtøsten siktet for vold mot kvinnelig familiemedlem som hadde «upassende forhold»

- Kulturelt betinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«»(Dagbladet): Politiet i Bodø skriver i en pressemelding at de 4. august klokka 20 fikk en melding om frykt for at en ung kvinne på 22 år ble utsatt for vold.

- Politiet rykket ut til kvinnens hjem og fant henne skadet. Kvinnen ble tatt med til legevakten, og senere innlagt på Nordlandssykehuset for undersøkelser og observasjon, sier politiadvokat i Nordland politidistrikt, Viktor Madsen.

Samme kveld ble tre gjerningspersoner identifisert og pågrepet, siktet for grov kropps krenkelse.

Parallelt med at politiet rykket til kvinnens hjem, møtte en ung gutt på 18 år på politistasjonen, skriver politiet.

- Han fortalte at han samme ettermiddag hadde vært holdt mot sin vilje i ca en time. I løpet av den tiden skulle han ha blitt utsatt for vold og alvorlige trusler om blant annet drap, på to forskjellige gjerningssteder. Det skal ha blitt brukt våpenliknende gjenstander mot fornærmede, sier Madsen.

Brødre

De tre pågrepne er brødre og i familie med kvinnen som skal ha blitt utsatt for vold i sitt hjem, skriver politiet.

Gjerningsmennene som er henholdsvis 30 år, 27 år og 17 år, har i avhør forklart at de oppfattet at kvinnen hadde et upassende forhold til den unge mannen. Dette skal være bakgrunnen for volden mot de to fornærmede.

Redde for å forklare seg

Politiet ser svært alvorlig på denne saken og store ressurser har vært satt inn i etterforskningen. Dette er en krevende sak å etterforske, blant annet fordi flere av de involverte er redd for å forklare seg, skriver politiet.

- De siktede har også avgitt sprikende forklaringer. Det framstår som at årsaken til volden er kulturelt betinget. Den fornærmede kvinnen og de tre siktede, er opprinnelig fra Midtøsten. Volden og truslene som gjerningsmennene skal ha utvist er svært alvorlig. Heldigvis forekommer denne typen saker sjeldent for politiet i Salten, sier Madsen.

Vurderer å utvide siktelsen

- Etterforskingen har så langt styrket de fornærmedes forklaringer på vesentlige punkter. Blant annet er klær fra den fornærmede 18 åringen funnet på det han oppgir som et av åstedene, sier Madsen.

Politiet vil i tiden framover fortsette etterforskningen med flere avhør og tekniske undersøkelser.

To av de tre brødrene er varetektsfengslet fram til 19. august. Den tredje og yngste broren (17 år) ble 10. august løslatt fra varetekt, hovedsakelig på grunn av sin lave alder.

Politiet vurderer å utvide siktelsen for de tre brødrene til også å omfatte frihetsberøvelse.