Tre brødre tatt for Sandaker-drapet

Tre brødre, alle med tilknytning til B-gjengen, er siktet for drapet på Hung Qouc Ngyen (23) på Sandaker i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frode Hansen Gunnar Hultgreen Brødrene på 25, 22 og 19 år ble alle pågrepet hjemme i sine leiligheter i en politiaksjon ved nitida i går morges. Brødrene er siktet for drap og drapsforsøk. Også en 19 år gammel mann er siktet. Politiet mener drapet var en hevnaksjon etter flere skyteepisoder mellom A- og B-gjengen. De setter også drapet i sammenheng med drapsforsøket på Sognsvann i Oslo 19. februar der en fjerde bror ble beskutt.

Fengslingsmøte i dag

De fire siktede blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Dagbladet får opplyst at det er vitneavhør av personer med tilknytning til det kriminelle gjengmiljøet som er bakgrunnen for drapssiktelsene mot de fire. Politiet skal foreløpig ikke ha funnet våpen eller annet utstyr som ble brukt under drapet. Den 22 år gamle broren er også siktet for drapsforsøk ved soningsinstitusjonen Elevator i Oslo etter at en 24 år gammel mann ble beskutt av tre maskerte menn. - Min klient nekter enhver befatning med saken, og han bestrider at han er med i et gjengmiljø, sier advokat Vidar Lind Iversen, som representerer den eldste av brødrene.

Et lukket miljø

Hung Qouc Ngyen og hans 22 år gamle kamerat var på åpen soning og på vei til jobb 3. februar, da maskerte menn avfyrte en rekke skudd på åpen gate. 22-åringen som overlevde ett er å ha blitt truffet av to skudd, er tidligere dømt for drapsforsøk mot en av de siktede. - Det har vært en lang og vanskelig etterforskning mot et lukket miljø. Vi mener drapet var planlagt, sier politiadvokat Svein Holden.

DREPT: Hung Qouc Ngyen (23)ble skutt morgenen 3. februar på åpen gate i Oslo. Tre brødre og en av deres kamerater ble i går pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk.