Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre brødre tiltalt for å ha voldtatt ei 13 år gammel jente: - Hun utga seg for å være 18 år

Møtte tre menn via sosiale medier.

HAUGALAND TINGRETT: Tre brødre er tiltalt for å voldtatt ei 13 år gammel jente i fjor. Ifølge den ene tiltalte skal jenta ha sagt at hun var 18 år. Foto: NTB Scanpix
HAUGALAND TINGRETT: Tre brødre er tiltalt for å voldtatt ei 13 år gammel jente i fjor. Ifølge den ene tiltalte skal jenta ha sagt at hun var 18 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre brødre på 20, 21 og 24 år fra Syria sitter denne uka på tiltalebenken i Haugaland tingrett, tiltalt for å voldtatt ei 13 år gammel jente i mai i fjor.

De to yngste er også tiltalt for å ha foretatt seksuell handling med ei annen jente på 13 år samme dag.

Under rettens første dag i går, skal den fornærmede ha forklart at hun og en annen jente inviterte de tre menn til Byparken i Haugesund via sosiale medier.

Det skriver Haugesunds avis (for abonnementer), som først omtalte saken.

Kyssing og massasje

Etter en tur i Byparken 28. mai i fjor inviterte brødrene jentene hjem hos seg i en leilighet i byen. Jentene skal ha blitt servert øl, og de hørte på musikk, før det etter hvert ble «kyssing, klining og massasje», skriver lokalavisa.

Ifølge Haugesunds avis har den 13 år gamle jenta forklart at da hun gikk for å legge seg, ble ene av brødrene med på soverommet og låste døra etter seg.

Jenta forklarte at hun sovnet, men skal nølende ha forklart at hun gjennom natta merket at den ene mannen lå oppå henne og holdt henne fast, og at hun merket at hun fikk vondt i skrittet.

- Det samme gjentok seg med en av de andre, sier hun, ifølge Haugesunds avis.

Nekter straffskyld

Alle tre tiltalte nekter straffskyld, men de to yngste på 19 og 20 år har erkjent samleie med 13-åringen. Brødrene mener at samleiet var frivillig fra hennes side. I tillegg skal de sagt at jenta oppga seg for å være 18 år.

De to yngste brødrene er tiltalt for å ha befølt eller kysset den andre 13 år gamle jenta på brystene.

- Det er snakk om veldig unge jenter. Per i dag går det etter forholdene greit med min klient, sier Elisabeth Rød, bistandsadvokat for den fornærmede 13-åringen som hevder seg seksuelt misbrukt.

Bistandsadvokaten til den andre fornærmede 13-åringen i saken, Benedicte Storhaug, har ikke svart på Dagbladets henvendelser i kveld.

Sa hun var 18

Ifølge lokalavisa skal den ene av de fornærmede 13-åringen ha sagt hun var 18 for å få brødrene til å kjøpe snus til seg.

FORSVARER: Erik Lea forsvarer den tiltalte 21-åringen i saken. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
FORSVARER: Erik Lea forsvarer den tiltalte 21-åringen i saken. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

- Min klient erkjenner å ha hatt samleie med jenta. Han hevder at jenta utga seg for å være 18 på flere sosiale medier, og han har vært aktsom nok til å sjekke hennes reelle alder. Han stolte på at hun var over 18, og min klient mener fortsatt at hun så voksen ut, sier forsvarer for den tiltalte 20-åringen Erik Lea til Dagbladet.

- Når det gjelder tiltalen i forbindelse med den andre jenta, mener min klient at begge to hadde seksuell kontakt med hverandre frivillig. Ifølge min klient opplyste jenta at hun var 16 år, sier Lea.

Fortalte ikke alt

De tre tiltalt, pluss en mann i 40-årene ble pågrepet etter hendelsen i fjor, men den fjerde, en mann i 40-årene, ble senere løslatt. Politiet mente at den løslatte var mindre sentral i hendelsesforløpet.

Det var omsorgspersoner til den ene 13-åringen som meldte ifra om saken.

Den 13 år gamle jenta har ikke ønsket å fortelle alt som skjedde natt til 29. mai i fjor, ifølge Haugesunds avis. Det var først en måned etter første avhør, at jenta oppga navnet på de to yngste brødrene.

Hun skal også ha fortalt senere at hun trodde at også den eldste av brødrene begikk seksuelle overgrep mot henne.

De to jentene som inviterte de tre syriske brødrene, skal ha forklart at de ble enig om hva de skulle fortelle til politiet.

Saken er berammet i Haugaland tingrett fram til 6. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling