Tre dager etter pågripelsen ble Sandra (28) funnet død på cella

Vil innlede drapsetterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske Sandra Bland (28) døde i fengsel 13. juli etter at hun tre dager tidligere ble arrestert for en mindre trafikkforseelse i Texas.

Et nytt videoopptak av pågripelsen sår tvil om myndighetenes teori om at Bland tok sitt eget liv på cella, skriver NY Post.

Statsadvokat Elton Mathis sier han vil innlede etterforskning for drap, ifølge NTB.

Saken føyer seg inn i rekken av saker der amerikansk politi får kritikk for behandlingen av afroamerikanere. I april var det store opptøyer i Baltimore etter at Freddie Gray, en afro-amerikansk mann, døde av skader han fikk under en pågripelse.

Ikke blinklys Sandra Blands familie i Chicago sier hun hadde reist til Texas for å søke på en jobb på universitetet i Texas der hun hadde studert og tatt eksamen i 2009, og at hun var optimistisk og alt annet enn suicidal.

Videoopptaket viser at Bland ble stanset for ikke å ha brukt blinklys da hun skiftet fil i Prairie View, utenfor Houston.

Det hele starter pent med sjekk av førerkort, men da politimannen Brian Encinia ber henne slukke sigaretten hun røyker på i sin egen bil, eskalerer det, og det ender med at hun hales ut av bilen og kastes i bakken, og at Encinia sikter på henne med et våpen.

- Tragedie En lokal politiker, Royce West, som sitter i Texas' delstatssenat, sier at han har snakket med familien til Bland i Chicago, og at hun aldri skulle vært arrestert, skriver NTB.
På en pressekonferanse tirsdag sa den demokratiske politikeren at etterforskningen av hendelsen skal skje i full åpenhet.

Også viseguvernør Dan Patrick kaller hendelsen en tragedie og sier det må undersøkes hvorfor hun døde i delstatens fengsel. Encinia selv, som er fritatt for patruljetjeneste, sier at hun sparket ham, og at han derfor måtte bruke makt mot henne og sette på henne håndjern før hun ble kjørt til politistasjonen og siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

På videoen ser man hvordan de to bruker kjeft mot hverandre, og hvordan hun mot sin vilje blir dratt ut av bilen. Men den angivelige voldsbruken mot slutten av hendelsen skjer utenfor opptaket fra kameraet i politibilen.

DØD: Sandra Bland døde i fengsel. Nå vil statsadvokaten innlede drapsetterforskning. Foto: REUTERS/Waller County Sheriff's Office/Handout via Reuters
DØD: Sandra Bland døde i fengsel. Nå vil statsadvokaten innlede drapsetterforskning. Foto: REUTERS/Waller County Sheriff's Office/Handout via Reuters Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer