Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre dager for 1850 kr

LONDON (Dagbladet): Til tross for at London er en av verdens dyreste byer, kan man oppleve metropolen nærmest gratis. Dagbladet har sjekket den engelske storbyen, og det er fullt mulig å få reise, overnatting og full forpleining i tre døgn for under 1900 kroner. Men da er det så som så med komforten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da er losjiet et mørkt værelse med åtte senger og et teppe til å bre over seg. Frokosten består av to syltetøykrukker og brød på kjøkkenet. Toalett og vask finner du på gangen. Komforten nærmer seg det tarvelige, men prisen er det ingen ting å si på. 187,50 kroner natta er overkommelig for de fleste. Hotellet ligger sentralt i London, ikke langt fra fasjonable Kensington.

Kost og losji til lavpris er ikke noe for den kresne, men til gjengjeld har man muligheten til å bruke pengene på andre ting enn å sove.

Ikke dyrt

De siste åra har det vært en knallhard konkurranse mellom flyselskapene om passasjerer til London.

De billigste flybillettene får du hos irske Ryanair, som flyr to ganger daglig mellom Torp i Vestfold og Stansted utenfor London. Vi betalte 895 kroner tur/retur.

Vi valgte å reise ut på tirsdag og hjem torsdag. Foretrekker du å reise i helga, er flybillettene noe dyrere. Folk som bor i Oslo-området og vil dra fra Torp, kan ta flybussen fra Bussterminalen i Oslo. Bussturen tar en time og førti minutter.

Flyet fra Ryanair er stort sett i rute, men servicen er ikke mye å skryte av. Kabinbesetningen er mest opptatt av å selge taxfree-varer og drinker. Det er ingen matservering. Dagbladet hadde med matpakke, noe som kan anbefales.

Trenger vask

Selv om billettprisen er lav, er vi overrasket over at Ryanairs fly er så skitne. Selskapet burde spandere noen pund på nedvasking av flykabinene.

På Stansted går man raskt og greit gjennom toll- og passkontroll, og setter seg på toget inn til London. Togturen tar i underkant av en time, og det lønner seg å ha kjøpt billetten på forhånd. Ryanair selger rabatterte billetter til toget på sine fly.

Toget går til Liverpool Street stasjon i sentrum av byen. På stasjonen er det overgangsmuligheter til Londons velutbygde undergrunnsnett. Det lønner seg å kjøpe et såkalt Travel Card, som gir deg mulighet til å reise ubegrenset på T-baner og busser.

Billig hotell

Det lønner seg å bestille hotell hjemmefra. Enten via Internett eller ditt lokale reisebyrå. Ønsker du et rimelig enkeltværelse med bad og toalett i det sentrale London, må du regne med å betale 400- 500 kroner natta. Velger du et åttemannsrom, er prisen under 200. På mange av de mindre hotellene er frokosten inkludert, mens den kommer i tillegg på de store luksushotellene. De billigste overnattingsstedene ligger nær Victoria stasjon.

Shopping

London er mye mer enn Oxford Street. Kjedebutikkene finner du over hele byen - og mange steder i utkanten kan prisene ligge noe lavere. I området rundt Covent Garden ligger markedsbodene som perler på en snor, og det er mange muligheter til å gjøre gode kjøp. Men det er også fort gjort å bli lurt.

For mange er et teaterbesøk obligatorisk i London. De billigste teaterbillettene får man ved å kjøpe dem samme dag. Ofte selges overskuddsbilletter til halv pris.

Den beste måten å skaffe seg oversikt over det som skjer i verdensmetropolen, er å kjøpe magasinene What's On in London eller Time Out. Bladene har i tillegg til underholdningstilbudet oversikter over restauranter, puber og barer.

Spise ute

Når magen skriker etter mat, finnes det et nett av billige pizza- og hamburgerrestauranter som PizzaHut, McDonald's og Burger King. Det billigste hamburgermåltidet koster 12 kroner. Men de mange små lunsjbarene er langt å foretrekke. To påsmurte sandwicher koster 15- 20 kroner og er nok til å stoppe sulten.

Nordmenn forbinder britiske puber med øl og fotball, men ikke alle er klar over at pubene også serverer god engelsk varm mat til overkommelige priser. En kyllingpai på pub koster 50- 70 kroner. Ønsker man mer kontinentale middager, kan de mange steak house-kjedene anbefales. Her får du en god biffmiddag til under hundrelappen.