Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre dager i åpen kiste

Mandela brakt til regjeringsbygning i Pretoria.

 TRE DAGER I ÅPEN KISTE:  Prosesjonen med Nelson Mandelas kiste på vei til  Union Buildings i Pretoria onsdag morgen. Foto: Ben Curtis, AP/NTB Scanpix.
TRE DAGER I ÅPEN KISTE: Prosesjonen med Nelson Mandelas kiste på vei til Union Buildings i Pretoria onsdag morgen. Foto: Ben Curtis, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kisten med Nelson Mandela ble onsdag kjørt gjennom hovedstaden Pretorias gater og brakt til Union Buildings - regjeringsbygningen der Mandela skal ligge på lit de parade.

Kortesjen med Mandelas kiste forlot et militærsykehus for å bli brakt til stedet der familie, venner og statsledere skal kunne ta et siste farvel med den sørafrikanske frigjøringshelten mens han ligger i åpen kiste.

Tusenvis av mennesker sto langs gatene mens den militære kortesjen kjørte gjennom hovedstaden på vei opp til høyden der det akropolis-lignende regjeringshovedkvarteret ligger. Også presidentens kontor ligger i bygningen.

- Dette er et viktig øyeblikk for meg og mine barn, sier Thapelo Dlamini, en 48 år gammel lærer som i to timer ventet på kortesjen sammen med sine to barn.

Mandela skal ligge på lit de parade i tre dager i bygningen der han selv ble tatt i ed som president i 1994.

Søndag skal han begraves på hjemstedet Qunu i provinsen Eastern Cape.

(NTB-Reuters-DPA).