Tre dansker drept i Afghanistan

Soldater rammet av veibombe sør i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Tre danske soldater er døde etter at bilen de satt i ble rammet av en kraftig eksplosjon på Highway 1, hovedveien gjennom danskenes ansvarsområde i Sør-Afghanistan, i dag.

Det skriver blant andre Politiken.dk.Bilen som ble truffet var den fremste i en kolonne som var på vei fra Main Operating Base (MOB) Price til Patrol Base (PB) Barakhzai, melder det danske forsvaret.

- Soldatene var på vei en kolonne av forsyningskjøretøy fra militærbasen Armadillo mot Price da mannskapsvognen kjørte på en veibombe eller en mine og eksploderte, sier oberst Henrik Sommer ved Hærens Operative Kommando til nyhetsbyrået Ritzau.

De tre skadde soldatene ble raskt fraktet med helikopter til feltsykehus i Camp Bastion, men livet sto ikke til å redde.

- Vi har i dag mistet tre av våre soldater da deres kjøretøy ble rammet av en eksplosjon. Det er et hardt slag for oss alle. Styrken i Helmand er dypt berørt over å ha mistet tre kamerater og kolleger, skriver generalmajor Niels Henrik Bundsgaard, sjefen for Hørens operative kommando, i en pressemelding.

De tre drepte er fra det danske Gardehusarregimentet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer